Veneto Banca a semnat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) conventii privind acordarea de credite crescatorilor de animale. Banca ofera credite atat celor ce primesc ajutoare nationale in sectorul zootehnic pentru speciile bovine si ovine/caprine, cat si beneficiarilor Masurii 215 - Plaṭi privind bunastarea animalelor – Pasari (anul II de angajament sesiunea II si anul IV de angajament sesiunea I).

Astfel, beneficiarii de subventii, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, pot obtine scontarea subventiilor din cadrul diverselor masuri, valoarea finantarilor putand sa ajunga pana la 90% din valoarea subventiilor.

Rata anuala de dobanda aplicata este variabila - ROBOR la 6 luni + 3,75%, dobanzile urmand sa fie platite integral la scadenta finantarii din subventia incasata. Comisionul de analiza este de 0,35% din valoarea finantata, perceput la acordarea finantarii, in timp ce comisionul anual de administrare, reprezentand 0,50% din suma finantata, este perceput la scadenta creditului.

„Agricultura continua sa fie unul dintre sectoarele cu cel mai mare potential de dezvoltare din Romania, care inca necesita investitii majore pentru compactarea suprafetelor agricole si modernizarea parcului de utilaje si, totodata, un nivel de lichiditati adecvat pentru sustinerea activitatii curente. Veneto Banca Romania vine in sprijinul operatorilor din sector cu o oferta completa de solutii de finantare si, prin colaborarea cu APIA, le ofera beneficiarilor de subventii, conditii avantajoase pentru finantarea capitalului de lucru”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca Romania.

Veneto Banca acorda finantari beneficiarilor masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenuri agricole si anume: Masura 214 „Plati pentru agro-mediu”, cuprinsa in Axa II din PNDR 2007-2013, Masura 10 „Agro-mediu si clima”, Masura 11 „Agricultura ecologica” si Masura 13 „Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice”, cele din urma fiind cuprinse in Axa II din PNDR 2014-2020.

Citeste si:
Intesa Sanpaolo preia reteaua Veneto Banca din Romania
Intesa Sanpaolo...

Veneto Banca este prezenta in Romania din anul 2000, an in care a achizitionat pachetul majoritar al Bancii Italo Romena, care a fuzionat prin incorporare in banca mama, in mai 2014. Odata cu achizitionarea sa de catre Veneto Banca, institutia si-a dezvoltat continuu portofoliul de clienti, adresandu-se la inceput investitorilor italieni si apoi societatilor romanesti si segmentului persoanelor fizice.

Veneto Banca se numara printre primele 14 banci italiene considerate de interes sistemic de catre Banca Central Europeana, iar pe piata romaneasca opereaza prin intermediul Sucursalei Bucuresti, care detine o retea de 22 de agentii, dintre care 5 se afla in Capitala si 17 in cele mai importante orase ale tarii.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri