Metropolitan Life Romania va fi absorbita de MetLife Europe Limited

Metropolitan Life Asigurari va fuziona cu MetLife Europe Limited (MEL), companie irlandeza membra a MetLife Group, se arata intr-un proiect de fuziune transfrontaliera, semnat pe data de 9 iulie 2015 si publicat saptamana trecuta in Monitorul Oficial, potrivit 1asig.ro.

Aceasta decizie face parte din planurile grupului american MetLife Inc de a-si separa divizia de asigurari de viata din Statele Unite de restul afacerilor. Fuziunea se va face prin absorbtie, astfel incat MetLife Romania, in calitate de societate absorbita, isi va transfera activitatea, inclusiv intregul sau activ si pasiv, catre MetLife Europe Limited (MEL), in calitate de societate absorbanta. "Fuziunea va avea loc in conformitate cu legea romana a asigurarilor si cu legea irlandeza", se specifica in document.

Astfel, portofoliul de asigurari de viata si generale al MetLife Romania va fi transferat catre MEL. Potrivit documentului citat, transferul de asigurari generale va avea loc inainte de finalizarea fuziunii. Practic, MetLife Romania se va transforma in sucursala a MetLife Europe Limited.

"Pentru a determina rata de schimb pentru scopul fuziunii, partile au evaluat MetLife Romania (excluzand activitatea de asigurari generale) la 82 milioane de euro", se precizeaza in proiectul de fuziune. Finalizarea fuziunii este conditionata de primirea aprobarilor din partea actionarilor, dar si ai autoritatilor de reglementare din Irlanda si Romania. In urma fuziunii, compania din Romania va fi dizolvata fara a intra in lichidare.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), METROPOLITAN Life Asigurari ocupa locul trei pe piata de asigurari de viata din Romania, cu un volum de prime brute subscrise in primele 9 luni din 2015 de 171,79 milioane de lei.

Citeste si:
Ce s-a întâmplat cu pensiile românilor în pandemie: Un singur fond...
Ce s-a întâmplat cu pensiile...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Sursa foto: Mircea Dragos

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri