Proiectele de investitii de la nivelul sectorului public romanesc nu merg asa cum ne-am dori si este nevoie de stabilitate politica pentru un restart al investitiilor, a declarat Carlo Vivaldi, seful diviziei UniCredit/Bank Austria din grupul italian UniCredit.

„UniCredit nu duce lipsa de proiecte in Romania care au nevoie de finantare, dar ideea este sa le selectam pe cele potrivite“, a spus el. Pe de alta parte, la nivel de corporate, piata din Romania este extrem de competitiva, toate bancile luptandu-se pentru aceiasi clienti. „Este adevarat ca toate bancile au exces de lichiditate. Dar pe zona de corporate noi credem ca avem o experienta si relatii mai bune cu clientii, avem contacte bune in regiune, iar calitatea activelor este mai buna“, a spus el, scrie Mediafax.

UniCredit a inregistrat anul trecut o crestere a soldului creditelor de 4,8%, cu o crestere de 7,3% pe corporate si o scadere de 1,4% pe retail. Potrivit lui Vivaldi, sectorul bancar romanesc are inca o problema cu creditele neperformante, fiind extrem de important sa existe un cadru adecvat pentru vanzarea acestora.

”Legislatia trebuie sa permita reducerea timpului de intrare in posesie a activelor preluate in contul garantiilor, contractele de credit sa fie uniforme, standardizate, astfel incat procesul de vanzare sa fie mai simplu. Pana in momentul in care nivelul NPL-urilor nu va fi acolo unde ne dorim, vom continua sa vindem pachete”, a mai spus reprezentantul bancii. La finalul anului trecut UniCredit a vandut un pachet de credite neperformante pe Romania de 340 mil. euro, la un pret de 28 mil. euro, catre grupul polonez Kredyt Inkaso.

Sursa foto: Sergey Kohl/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri