Grupul Generali a inregistrat o crestere a profitului in 2015 la 2 miliarde de euro

Generali, a treia mare companie de asigurari din Europa, a avut un profit net in 2015 sustinut in special de operatiunile in domeniul asigurarilor generale, dar a fost totusi sub asteptarile analistilor, de 2,2 miliarde de euro. Cresterea profitului a fost de 22%.

Grupul Generali a precizat ca profitul net obtinut este cel mai bun rezultat din ultimii ani, ca si dividente, care au fost majorate de la 0,6 euro pe actiune la 0,72 euro pe actiune. Grupul a facut schimbari si la nivel de conducere si a numit un nou director general, Philippe Donnet, conform News.ro

In trimestrul patru, profitul net a urcat la 304 milioane de euro, de la 81 de euro in urma cu un an, cand compania a revizuit in scadere activele, in urma vanzarii Swissbank BSI si a participatiei la asiguratorul rus Ingosstrakh.

Potrivit Generali, rezultatele arata eficienta planului de redresare pus in practica de fostul CEO Mario Greco, care a plecat in acest an pentru a deveni director general al Zurich Insurance Group.

Grupul Generali este prezent in peste 60 de tari si are 78.000 de angajati, care deservesc 72 milioane de clienti in peste 60 de tari. Generali PPF Holding, un joint-venture intre Assicurazioni Generali (51%) si PPF Group (49%), este prezent si pe piata din Romania.

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri