Dragos Neacsu: Lichiditatea excesiva a dus la scaderea interesului pentru atragerea resurselor in lei

Lichiditatea excesiva din piata interbancara din aceasta perioada a determinat scaderea interesului bancilor pentru atragerea resurselor in lei, prin intermediul depozitelor bancare, a declarat Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management.

"De asemenea, si interesul pentru depozitele in euro se mentine scazut, in conditiile in care creditarea in euro se contracta, iar politica Bancii Centrale Europene a condus la dobanzi negative pe termen scurt la nivel european", a mai spus Dragos Neacsu, potrivit Mediafax. Erste Asset Management este cel mai mare administrator de fonduri, cu active de 7,9 mld. lei. Societatea administreaza cel mai mare fond de obligatiuni de pe piata locala -Erste Bond Flexible Ron, cu active de 6,2 mld. lei.

Durata medie a plasamentelor pe care fondul de obligatiuni Erste Bond Flexible Ron le face in depozite bancare este de aproximativ patru luni. "In prezent, dobanzile la care plasam lichiditatile sunt intre 0,7% si 1,5% pentru lei si 0,4% si 0,8% pentru euro. Pentru moment nu am avut primit oferte cu dobanzi negative de la banci, dar au fost cazuri in care am primit cotatii apropiate de zero in acest inceput de an", a mai spus managerul Erste Asset Management.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri