Banca din Sibiu care a fost preluata de Patria Bank, in proportie de 64,16% de la omul de afaceri Ilie Carabulea si alti actionari, a stabilit la inceputul lunii aprilie componenta Consiliului de Administratie, care va avea cinci membri, cu un mandat pe o perioada de patru ani.

Directorul general al Carpatica, belgianul Johan Gabriels a primit un nou mandat in CA, insa a informat Consiliul de Supraveghere si conducerea executiva a bancii ca se retrage din pozitia de membru ales, potrivit unui anunt al institutiei de credit transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

Totodata, actionarii Carpatica i-au numit ca membri in CA pe Horia Manda, Bogdan Merfea, Daniela Iliescu si Ionut Patrahau, primii trei primind aprobarea prealabila din partea BNR.

Horia Manda este totodata presedinte al Consiliului de Administratie al Patria Bank, si director al Axxess Capital, companie care administreaza fondul Emerging Europe Accession, care detine la randul sau Patria Bank.

Bogdan Merfea a ajuns in Consiliul de Administratie la Carpatica dupa ce si-a dat demisia din CA-ul Patria Bank, insa a ramas pe pozitia de director general al bancii.

Ionut Patrahau a fost si in Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica, avand o indelunga experienta de bancher, printre pozitiile ocupate fiind cea de director general adjunct la Banca Transilvania.

Patria Bank nu exclude cumpararea altor pachete de actiuni la Banca Comerciala Carpatica

Patria Bank nu exclude sa cumpere si alte pachete de actiuni la Banca Comerciala Carpatica, dar numai dupa incheierea fuziunii, care ar urma sa fie incheiata pana la finele anului.

Citeste si:

Banca a ajuns sa detina 64,16% din actiunile BCC, dupa incheierea ofertei publice derulata in martie pentru cumpararea titlurilor detinute de actionarii minoritari, in cadrul careia a achizitionat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei.

Oferta publica s-a derulat in perioada 2-22 martie si a fost intermediata de Intercapital Invest, banca platind 0,105 lei pe un titlu, acelasi pret oferit in prima etapa de cumparare.

Prima etapa s-a desfasurat la finele lunii ianuarie, in care banca detinuta de fondul de investitii Axxes Capital a achizitionat 20% din titlurile institutiei de credit din Sibiu.

Operatiunea de preluare a primit acordul bancii centrale, al Autoritatii de Supraveghere Financiara, precum si avizul de la Consiliul Concurentei.

Actionarii Carpatica au aprobat fuziunea cu Patria Bank, pe care o va absorbi si va ramane astfel listata la Bursa de Valori Bucuresti, urmand ca cele doua institutii de credit sa intocmeasca planul de fuziune.

Titlurile Carpatica, listate la BVB, au inchis sedinta de marti la pretul de 0,1 lei/actiune, in crestere cu 0,4% fata de luna anterioara. La aceasta valoare, capitalizarea bancii este de 220,27 milioane lei (49,33 mil. euro), raportata la un total de 2,2 miliarde actiuni.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock