UniCredit a inregistrat in primul trimestru, in Romania, un profit de 18 milioane de euro, in crestere cu 3,7%

Unicredit a inregistrat un profit in crestere cu 3,7% in primul trimestru fata de aceeasi perioada din 2015, la 18 milioane de euro. Aceasta crestere a fost sustinuta de incasarile mai mari de dobanzi si comisioane, precum si de avansul puternic al depozitelor si imprumuturilor acordate clientilor, potrivit in raportul financiar publicat.

Banca a inregistrat o crestere a veniturilor din dobanzi de 5,5%, la 51 milioane euro, in timp ce veniturile din taxe si comisioane au fost de 17 milioane de euro, cu 11,7% peste nivelul primelor trei luni din 2015, conform News.ro

Veniturile din tranzactii au scazut cu aproape 13%, la 18 milioane euro.

Profitul operational al UniCredit pe piata romaneasca a crescut in primul trimestru cu 7,6%, la 48 milioane euro.
Venitul operational a urcat cu 3,5%, la 87 milioane euro, in timp ce costurile au scazut cu 1,1%, la 39 milioane euro. La un curs de schimb constant, rezultatul operational a crescut cu 8,5%.

Volumul creditelor acordate de UniCredit in Romania a avansat cu 7,1%, de la 4,63 miliarde euro in primul trimestru din 2015 la aproape 4,96 miliarde euro, in timp ce depozitele au crescut cu 25,1%, de la 3,29 miliarde euro la 4,11 miliarde euro.

Creditele scoase in afara bilantului au atins 14 milioane euro, in scadere cu peste o treime de la circa 20 milioane euro in primul trimestru al anului trecut, se arata in raport. Raportul intre costuri si venituri a scazut cu 2,1 puncte procentuale, la 44,6%, de la 46,7% in primul trimestru din 2015.

Ce costuri de integrare a inregistrat grupul italian

Grupul italian a preluat participatia detinuta de Ion Tiriac la filiala locala si a schimbat denumirea bancii din UniCredit Tiriac Bank in UniCredit Bank. UniCredit a platit pentru pachetul de 45% din actiunile bancii aproximativ 700 milioane euro.

Grupul italian este prezent pe piata din Romania prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

La nivelul de grup, UniCredit a obtinut un profit net de 406 milioane euro, in scadere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului 2015.

Sursa foto: wongwean / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri