Portofoliu este cel mai mare din istoria tranzactiilor pe piata creantelor de consum din Romania, avand aproximativ 180.000 de cazuri. Cota de investitie a grupului Kruk este de 46 milioane euro (207 mil. lei) si va reflecta ajustarile contractuale agreate. Intregul portofoliu va fi gestionat de Kruk Romania, companie membra a grupului Kruk. Proiectul este implementat impreuna cu IFC, membra a Grupului World Bank.

"Acordul pe care l-am parafat pozitioneaza Kruk la urmatorul nivel, de la care putem colabora cu cele mai mari institutii financiare internationale. Evaluand potentialul pietei din Romania, observam ca avem mult de lucru. Prin aceasta tranzactie depasim recordul investitiilor noastre in Romania si trebuie sa avem in vedere, de asemenea, ca participam activ si in alte licitatii standard", a declarat Piotr Krupa, presedintele consiliului de administratie al Kruk.

Pana in prezent, cea mai mare investitie pe aceasta piata locala a Kruk, de 161 milioane lei, a fost realizata in 2015. Valoarea nominala totala a portofoliului Kruk din Romania a depasit 10,2 mld. lei). Kruk a anuntat participarea sa la acest proiect in cea de-a doua jumatate a anului 2015.

Aceasta investitie este cea mai mare tranzactie pe piata creantelor de consum negarantate din Romania. In prezent, Kruk are peste 2.700 de angajati, inclusiv 500 in Romania si este prezent in sapte tari din Europa Centrala si Occidentala. In ultimii doi ani, grupul polonez a intrat pe pietele din Germania, Italia si Spania, prin achizitia de portofolii de creante pe aceste piete.

Sursa foto: Mircea Dragos