Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, a acceptat sa demisioneze, pe 24 mai, iar de atunci board-ul institutiei financiare cauta un inlocuitor. Incertitudinile au afectat actiunile UniCredit, care s-au depreciat cu 21% dupa decizia lui Ghizzoni, un alt motiv fiind asteptarile ca noul CEO sa fie nevoit sa majoreze capitalul cu mai multe miliarde de euro, pentru consolidarea financiara a bancii.

Duminica, publicatia Il Fatto Quotidiano a relatat ca Passera, in varsta de 61 de ani, ar urma sa fie numit CEO al UniCredit in aceasta saptamana. Passera a iesit in 2011 din sectorul financiar pentru a participa la un guvern de tehnocrati, intr-o perioada in care Italia se apropia de o criza de tipul celei din Grecia.

Reprezentantii UniCredit au refuzat sa comenteze. O sursa apropiata unui actionar important al UniCredit a declarat luni ca Passera este unul dintre numele luate in consideratie pentru postul de director general, dar ca nu a fost luata o decizie.

Passera a devenit director general al Banca Intesa in 2002, iar apoi al Intesa Sanpaolo, dupa fuziunea cu Sanpaolo IMI, prin care a fost creata cea mai mare banca de retail din Italia. Passera a coordonat si redresarea companiei de posta a Italiei, in perioada 1998-2002.