CEC Bank, a sasea banca din Romania dupa active, a incheiat anul trecut cu un profit inregistrat de 10,99 milioane lei (2,5 milioane de euro). Nivelul inregistrat la finalul anului 2015 este in crestere cu 42% fata de cel inregistrat la finalul anului 2014, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor.

In 2014, CEC Bank a inregistrat un profit net de 7,73 milioane lei. CEC Bank nu si-a publicat rezultatele financiare pentru 2015, insa Banca Nationala a Romaniei (BNR) a prezentat, in raportul anual, evolutia activelor bancilor de pe piata romaneasca, inclusiv a bancii de stat, conform News.ro

Astfel, la finalul anului trecut, CEC Bank avea active totale de 27,53 miliarde lei (6,1 miliarde euro), in scadere cu 1,6% (455 milioane lei) fata de finalul anului 2014, cand activele erau de 27,99 miliarde lei.

CEC Bank a pierdut anul trecut teren in favoarea concurentilor, cota de piata dupa active reducandu-se la 7,3% la finalul lui 2015, de la 7,7% la finalul anului precedent, arata datele BNR.

Banca de stat si-a pastrat, insa, locul al saselea in sistemul bancar romanesc pe baza valorii activelor, dupa BCR (cota de piata de 15,8% la finalul lui 2015), BRD (13%), Banca Transilvania (12,6%), Raiffeisen Bank (8,4%) si Unicredit Bank (8,1%).

Insa evolutia slaba din 2015 a indepartat CEC Bank de pozitiile fruntase din clasamentul bancar, releva datele bancii centrale. CEC Bank este detinuta integral de stat prin Ministerul Finantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri