Piraeus Bank isi va contacta, in urmatoarea perioada, clientii care au luat credite in franci elvetieni pentru nevoi personale cu garantie imobiliara, ipotecare sau de investitii imobiliare, prioritari fiind cei care au intampinat dificultati la rambursarea creditelor. Mai intai, acestora li se da posibilitatea ca soldul creditului in franci sa fie redus cu 15%, ulterior imprumutul este convertit in lei, iar apoi se aplica doua reduceri de cate 10%, la fiecare trei ani, daca pe parcursul acestor perioade nu se vor inregistra intarzieri la plata ratelor, conform News.ro.

”Acum, oferta bancii permite reducerea soldului creditului si conversia acestuia in lei, ceea ce va conduce la scaderea ratei lunare de plata si la eliminarea expunerii la riscul valutar”, a declarat presedintele Piraeus Bank, Catalin Parvu.

Banca are peste 10.000 de imprumutati in franci elvetieni.

Citeste si:

Cota Piraeus Bank pe piata creditelor din Romania s-a mentinut la 1,6% in primul trimestru al acestui an, raportat la decembrie 2015, dar este la jumatate fata de nivelul de 3% inregistrat in urma cu un an. Depozitele au scazut cu 0,4%, la 850 de milioane de euro, si cu 14% raportat la primul trimestru. La sfarsitul lunii decembrie, depozitele Piraeus Bank in Romania se ridicau la 853 milioane de euro, iar in primul trimestru la 989 milioane de euro. Cota Piraeus Bank pe piata locala a depozitelor a scazut la 1,2%, de la 1,6% in martie 2015 si 1,3% in decembrie.

La sfarsitul primului trimestru, Piraeus Bank detinea in Romania active in valoare de 1,63 miliarde de euro, fata de 1,58 miliarde de euro in decembrie si 1,9 miliarde de euro in urma cu un an. Banca elena opereaza 120 de sucursale in tara si 1.384 de angajati.

Banca a facut obiectul unor negocieri privind o posibila vanzare, potrivit informatiilor din piata. La sfarsitul anului trecut, fondul de investitii JC Flowers a fost interesat de o preluare la pachet a Piraeus Bank Romania si a Bancii Carpatica, insa nicio tranzactie nu a fost incheiata.