Bancpost raporteaza in primul semestru al anului un profit net de 28,6 milioane lei (6,4 milioane euro), in scadere cu 17% fata de rezultatul inregistrat in perioada echivalenta din 2015.

In semestrul I din 2015, Bancpost raporta un profit net de 34,6 milioane lei.

Activele totale au inregistrat o usoara crestere fata de perioada similara de anul trecut, cu 1,3%, dar au ramas aproximativ la acelasi nivel fata de sfarsitul lui 2015. Depozitele clientelei au crescut cu 11%, la 8,7 miliarde lei, in timp ce creditele brute au ajuns la 5,7 miliarde lei. Ca urmare, raportul credite/depozite s-a situat la 66%, un nivel foarte confortabil ce indica independenta financiara a bancii.

Cheltuielile operationale au scazut cu 9,1% comparativ cu primul semestru din 2015, ca urmare a eforturilor facute de Bancpost pentru optimizarea operatiunilor sale. Totodata, calitatea portofoliului de credite a continuat sa se imbunatateasca, rata creditelor neperformante scazand la 10%, fata de 16,3% in aceeasi perioada din 2015.

Pe de alta parte, rata de adecvare a capitalului a crescut la 21,69%, comparativ cu 20,51% la sfarsitul anului 2015 si 18,75% in decembrie 2014.

"Este important faptul ca Bancpost si-a mentinut profitabilitatea in primul semestru, in pofida contextului provocator, caracterizat printr-un nivel scazut al dobanzilor si initiative legislative adverse. Am atins acest rezultat pozitiv datorita modelului nostru de business sustenabil si a unei puternice orientari catre client", a declarat Philippos Karamanolis, presedinte executiv aBancpost.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri