ASF va crea un fond temporar de compensare a daunelor mari pentru vatamari corporale pe polite RCA
Masura este aplicata in contextul in care dimensiunea desp[gubirilor pentru v[t[m[ri corporale platite victimelor accidentelor rutiere a crescut in 2015 si 2016, in special in cazul accidentelor petrecute in strainatate, conform News.ro.

”Dimensiunea pagubelor platite victimelor accidentelor reprezinta un impact major pe aceasta piata, mai ales in cazul accidentelor petrecute in strainatate. Circa 50% din cheltuielile cu despaguburile de acest gen merg pe piata externa, unde nu exista limite”, a spus Negritoiu.

Masura face parte dintr-un set de masuri propuse de ASF pentru a veni in sprijinul transportatorilor, in contextul in care acestia au criticat deseori modul in care autoritatea administreaza piata RCA. Printre masurile anuntate se numara reorganizarea Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), in scopul construirii unei baze de date complete.

In plus, ASF vrea revizuirea sistemului bonus-malus, astfel incat sa incurajeze mai bine comportamentul responsabil al asiguratilor. In completarea acestei masuri, proiectul legii prevede si folosirea de tehnici moderne de monitorizare a comportamentului soferilor in trafic.
Masurile destinate firmelor de transport vin in contextul in care transportatorii au criticat deseori activitatea ASF si au cerut inghetarea tarifelor RCA. Proiectul legii RCA ar putea fi adoptat luna aceasta de catre Parlament.

Sursa foto: nata-lunata / Shutterstock