Grupul de lucru Asigurari Agricole din cadrul ASF are in plan si incurajarea gestionarii adecvate a resurselor financiare de catre fermieri, inclusiv prin acordarea de facilitati fiscale pentru o suma de bani economisita in anii agricoli buni pentru suportarea daunelor din anii nefavorabili. De semenea, a propus crearea Fondului National de Solidaritate in Agricultura, care ar urma sa fie finantat din fonduri europene, dar si prin contributii colectate de asiguratori de la fermieri, si care ar interveni la acoperirea daunelor exceptionale, neacoperite de sistemul privat de asigurari.

Grupul de lucru Asigurari Agricole mai are pe agenda elaborarea cadrului de reglementare aferent fondurilor mutuale pentru agricultura, conform Politicii Agricole Comune 2014 - 2020 aplicabile la nivel comunitar.

ASF a aprobat lansarea proiectului de pregatire a cadrului juridic si/sau organizatoric necesar implementarii masurilor de stimulare a asigurarilor de sanatate si a asigurarilor agricole, precum si a dialogului cu Guvernul si ministerele interesate sau cu alte autoritati, in vederea realizarii obiectivelor strategice de dezvoltare si diversificare a pietei asigurarilor din Romania.

Sursa foto: Subbotina Anna / Shutterstock