Sectorul bancar este cel in care transformarea digitala este o prioritate si o provocare majora. (...) In cea mai mare parte, resursele unei banci sunt folosite pentru desfasurarea operatiunilor bancii si nu pentru inovatie.

"Transformarea digitala reprezinta din pacate doar 15%, in medie, din bugetele bancilor, asa ca este foarte important sa folosim (acesti bani, n.r.)in cel mai bun mod posibil, pentru ca 85% din buget este folosit pentru partea operationala si pentru implementarea schimbarilor obligatorii, tot mai multe in ultima perioada", a declarat Pietro Lanza.

In acest context, semnatura biometrica este una dintre schimbarile majore adoptate de banci in procesul de transformare digitala. Aceasta reduce riscurile operationale.

Cadrul legal este foarte important in procesul de digitalizare, acesta fiind un motiv pentru care unele dintre tarile din Europa au inceput mai lent acest proces.

Citeste si:

Standardele comune sunt importante in acest procesul de digitalizare a interactiunii dintre client si banca, dar si intre persoane si corporatii.

"Va afecta in mod sigur si reglementarile din Romania, unde este spatiu pentru a introduce astfel de reglementari. Multe banci au inceput astfel de proiecte in Romania, dar consideram ca este spatiu pentru simplificarea cadrului (legislativ, n.r.) actual. (...) Consideram ca Romania va fi, cu siguranta, o piata foarte dinamica, acesta fiind motivul pentru care alocam tot mai multe investitii Romaniei", a spus Pietro Lanza.

Euronovate este o companie elvetiana cu prezenta internationala, specializata in solutii de transformare digitala a afacerilor.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu