Compania poloneza Credit Value Investments vrea sa acorde in Romania finantari de pana la 100 de milioane de euro IMM-urilor. Credit Value Investments, lider pe piata de private debt din Europa Centrala si de Est, vede in Romania "un potential substantial de cerere care nu a fost inca adresata".

Private debt este o alternativa la finantarea obtinuta de la banci, prin emisiune de obligatiuni sau de la fonduri de private equity.

Compania spera sa atinga un nivel de finantare pentru IMM-urile locale in valoare de 100 milioane de euro, acoperind intregul spectru de creditare, se arata intr-un comunicat al Credit Value Investments.

"Ne intereseaza piata din Romania pentru ca, din punct de vedere al populatiei, este a doua piata ca marime dupa Polonia, in CEE. Am urmarit cu interes contractia creditelor bancare catre firme, ca procent in PIB si suntem convinsi ca exista un potential substantial de cerere care nu a fost inca adresata. Cautam firme cu un plan de business fezabil, cu un track record bun in termeni de implementare a planurilor de afaceri si cu o istorie financiara care sa sugereze posibilitatea de rambursare", a declarat Ciprian Nicolae, director Credit Value Investments, Polonia.

Companiile eligibile pentru obtinerea de finantari de tip private debt sunt IMM-uri din domenii precum industrie, telecomunicatii, FMCG sau sanatate, cu nevoi de finantare de 3-15 milioane euro.

"Avantajele noastre sunt, in principal, viteza de executie si flexibilitatea, atat din punctul de vedere al situatiilor in care acordam finantarea cat si al modalitatii de plata", a adaugat Ciprian Nicolae.

Intr-o prima etapa, operatiunile din Romania vor fi gestionate din Varsovia, iar, in functie de cererea locala, compania va decide asupra stabilirii unei prezente permanente in Romania.

Credit Value Investments este o companie independenta de investitii infiintata in 2012 in Polonia. Pana in prezent, compania a realizat 500 de tranzactii in peste 200 de companii din segmentul IMM si gestioneaza active in valoare de peste 750 milioane de euro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri