Dragu: Ministerul Finantelor a finalizat proiectul legii redeventelor, pe care il lasa viitorului guvern

Proiectul legii redeventelor, aflat de trei ani in discutii, a fost finalizat de Ministerul Finantelor, care a colaborat cu specialisti ai Fondului Monetar International (FMI) la redactarea documentului, care mentine nivelul redeventelor la un nivel apropiat de cel actual si ofera deduceri pentru investitiile offshore, a declarat joi ministrul Finantelor, Anca Dragu, la prezentarea bilantului de 12 luni de la preluarea mandatului.

Discutiile despre acest proiect au inceput in 2013, cand premierul de atunci, Victor Ponta, a promis ca va introduce un nou sistem de taxare, mai aspru, a resurselor de petrol si gaze. In prezent, proiectul a fost finalizat, nivelul redeventelor ramanand la fel, a declarat Dragu, conform News.ro.

”Nivelul redeventelor a ramas neschimbat, dar vor fi oferite deduceri pentru investitiile offshore. Proiectul a fost finalizat la minister, am colaborat si cu specialisti FMI in acest sens, dar va ramane de aprobat pentru viitorul Guvern”, a spus Dragu. In prezent, redeventele variaza intre 3,5% si 13,5% din valoarea productiei, in functie de marimea zacamantului.

Potrivit datelor preliminare, statul roman a incasat anul trecut redevente petroliere si miniere in valoare totala de circa 1,3 miliarde lei, echivalentul a 292 milioane de euro, sub nivelul din anii precedenti. Nivelul redeventelor a fost inghetat timp de zece ani, intre 2004 si 2014, prin contractul prin care controlul Petrom a fost cedat catre grupul austriac OMV.

Citeste si:
Ministerul Finanțelor: Deficitul bugetar consolidat a fost de 0,3%...
Ministerul Finanțelor:...
Sursa foto: EM Karuna / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri