BCR Leasing, avans de 42%, in primele 9 luni, in ceea ce priveste valoarea finantarilor

BCR Leasing a cunoscut un avans de 42% pe primele 9 luni din 2016 in ceea ce priveste valoarea finantarilor, generat de cresterea vanzarilor la toate categoriile de bunuri finantate. Astfel, valoarea activelor finantate de BCR Leasing a atins echivalentul a 171 milioane euro, din care 20 milioane euro reprezinta leasingul operational.

Cele mai bune rezultate au fost inregistrate pe segmentul de leasing pentru autoturisme (+66%), vehicule comerciale usoare (+37%), vehicule comerciale grele (+33%), precum si pe segmentul de leasing pentru echipamente (+37%). Acest trend de crestere s-a regasit si in profitabilitate, BCR Leasing IFN inregistrand un profit net de 25 milioane de lei la 9 luni (raportare IFRS).

Configuratia portofoliului companiei, la finele perioadei de raportare, era de 82% leasing financiar auto si 18% leasing pentru echipamente si utilaje. Segmentul de autoturisme si vehicule comerciale usoare reprezenta 33% din volumul total al finantarilor companiei, iar vehiculele comerciale grele, 49%.

Valoarea finantarilor pentru echipamente a crescut cu 37% fata de septembrie 2015, cel mai mare volum de finantari fiind inregistrat pentru echipamentele industriale, unde nivelul vanzarilor a crescut de peste trei ori, in timp ce finantarile pentru agricultura si constructii au cunoscut valori similare celor din anul trecut. In cadrul acestui segment, ponderea finantarilor pentru utilaje si echipamente industriale a fost de 52%, cea pentru utilaje agricole de 30% iar cea pentru utilaje de constructii de 18%, restul finantarilor de echipamente reprezentand sectorul medical, energie si servicii.

Majoritatea clientilor companiei este constituita din IMM-uri si microintreprinderi (85%), pentru care leasingul ramane cea mai potrivita solutie de realizare a investitiilor. Portofoliul de clienti este completat cu 13% mari intreprinderi, 1,6% persoane fizice autorizate, urmate de persoanele fizice si sectorul public, fiecare dintre acestea cu procente sub 1%.

Citeste si:
Coronavirus| Grupul BCR oferă personalului medical mașini electrice
Coronavirus| Grupul BCR oferă...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Vanzarile directe (prin agentiile proprii) reprezinta, in acest moment, aproximativ 13% din totalul finantarilor acordate de companie, ponderea cea mai mare fiind realizata prin intermediul bancii (53%) si al partenerilor (34%).

Subsidiara BCR Leasing IFN specializata in leasing operational, BCR Fleet Management, a inregistrat pe primele 9 luni ale acestui an o crestere cu 15% a numarului de vehicule, comparativ cu perioada similara a anului trecut, detinand la finalul lunii septembrie o flota totala de 3.386 de vehicule. Dintre acestea, aproximativ 58% sunt utilizate in regim de leasing „full service”, cu 23% mai multe decat in 2015, in timp ce serviciile de management de flota privesc 42% din flota.

In perioada de referinta, au fost reinnoite aproape in totalitate vehiculele care au ajuns la final de contract. Fata de anul precedent, numarul de clienti al companiei a crescut cu peste 50% iar performanta totala a companiei permite anticiparea atingerii unei flote de 3.500 vehicule si a parametrilor de business pe care BCR Fleet Management si i-a propus pentru acest an.

Citeste si:
BT: Aproape 60% din finanțările prin IMM Invest au mers către...
BT: Aproape 60% din...
Sursa foto: Juergen Faelchle / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri