Rezervele valutare administrate de BNR au crescut usor in noiembrie, la 34,39 miliarde euro

Rezervele valutare gestionate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) au crescut in luna noiembrie cu 40 milioane euro, sau 0,1%, fata de octombrie, ajungand la 34,387 miliarde euro, in lipsa unor miscari semnificative de capitaluri, arata datele publicate vineri de banca centrala.

La finalul lunii octombrie, rezervele se situau la 34,347 miliarde euro. In noiembrie au intrat in rezervele valutare 804 milioane euro, mai putin de jumatate din nivelul inregistrat in luna precedenta. Iesirile au fost mai mici, de 764 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de banci, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele, conform News.ro.

Banca Nationala obliga bancile din Romania sa depuna 10% din pasivele in valuta la BNR, pentru scadentele reziduale de peste doi ani. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, dar valoarea sa a scazut la 3,74 miliarde euro, de la 3,88 miliarde euro in octombrie, ca urmare a reducerii cotatiilor metalului galben.

Rezervele internationale ale Romaniei, care insumeaza valute si aur, erau la finalul lunii noiembrie de 38,124 miliarde euro, in scadere cu 101 milioane euro fata de luna precedenta. In luna decembrie, Ministerul Finantelor are de platit 130 milioane euro in contul datoriei publice denominate in valuta.

Citeste si:
Un nou maxim istoric pentru EURO
Un nou maxim istoric pentru EURO
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri