In Romania, investitorii de retail care fac plasamente pe pietele straine de capital se confrunta cu problema impozitarii separate a castigurilor nete inregistrate pe fiecare piata straina in parte. Pierderile inregistrate pe o piata sunt compensate doar cu profitul obtinut in piata respectiva, astfel ajungandu-se la situatia in care impozitarea se face pe sume mai mari decat cele din castigul net al portofoliului.

Investitorii pot evita aceasta situatie prin tranzactionarea Actiunilor Sintetice, un produs lansat in Romania in 2016 de X-Trade Brokers. Actiunile Sintetice sunt produse derivate fara levier care copiaza exact evolutia actiunilor spot, oferind inclusiv un echivalent al dividendelor, si care pot fi si vandute in lipsa (short). Actiunile Sintetice sunt disponibile pentru mii de titluri din pietele din toata lumea, inclusiv piata americana si toate pietele mari europene, iar XTB raporteaza rezultatele clientilor catre autoritatea fiscala, oferind in acest fel investitorilor o alternativa care elimina problema impozitarii incorecte a castigului net.

BDO Romania si XTB organizeaza un webinar-eveniment, pentru a oferi solutii prin care investitorii de retail pot folosi Actiunile Sintetice pentru a-si optimiza strategia fiscala in 2017. Webinarul este structurat in trei parti, in care BDO, XTB si EcoJur vor prezenta Actiunile Sintetice si avantajele tranzactionarii acestora.

In prima parte a webinarului, BDO va prezenta sistemul actual de impozitare a instrumentelor financiare, modificarile legislative ce vor intra in vigoare incepand cu anul 2017, precum si aspectele practice intampinate de investitori in cadrul desfasurarii acestor activitati, propunandu-si sa trateze urmatoarele aspecte:
- Impozitarea castigurilor obtinute de investitori din tranzactionarea actiunilor pe piata de capital avand in vedere atat prevederile curente, cat si cele ce vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2017;
- Principalele probleme generate de reglementarile legislative de ordin fiscal cu privire la castigurile de capital si implicatiile fiscale aferente;
- Impozitarea actiunilor sintetice in conformitate cu prevederile legislative in materie si avantajele de ordin fiscal pe care aceste instrumente financiare derivate le pot oferi investitorilor.

In cadrul webinarului vor fi abordate, de asemenea, aspectele de ordin juridic ale relatiei contractuale dintre client si XTB cu privire la tranzactionarea actiunilor sintetice, atat din perspectiva reglementarilor legale in vigoare in prezent cat si din perspectiva modificarilor legislative pe care le va genera intrarea in vigoare a MIFID II si MIFIR.

Claudiu Cazacu, Chief Strategist XTB Romania, va prezenta Actiunile Sintetice oferite de XTB Romania - produse derivate cu risc scazut, care nu au asociat efect de levier, care nu au costuri pentru mentinerea pozitiilor peste noapte si care ofera posibilitatea deschiderii atat de pozitii long, cat si short, ceea ce inseamna ca se poate profita de toate miscarile pietei.

Iulia Roman, expert contabil in cadrul Eco Jur, va prezenta aspectele fiscale ale relatiei dintre XTB si clienti, precum si detaliile legate de modul in care XTB raporteaza rezultatele clientilor catre autoritatea fiscala.

Webinarul sustinut de BDO Romania si XTB este disponibil gratuit tuturor celor interesati si poate fi accesat prin conectarea la adresa web http://bit.ly/XTBRomania
in data de 20 Decembrie la ora 12:00.

Organizatori

XTB Romania (http://www.xtb.com/ro)

Infiintata in 2002 in Polonia si activa in Romania incepand cu anul 2008, XTB este in prezent una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Europa. Compania are birouri in peste 13 tari, incluzand Anglia, Polonia, Germania, Franta, Spania. XTB este de asemenea reglementata de cele mai importante autoritati de supraveghere din lume, incluzand ASF, FCA, KNF, BaFin si CMB. Incepand din Mai 2016, compania este listata pe Bursa de la Varsovia si se tranzactioneaza public, in timp ce o alta parte semnificativa din capitalul companiei este detinuta de catre Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.

BDO Romania

BDO Romania, a cincea firma de audit si consultanta din tara, are o experienta de peste 20 ani in prestarea de servicii profesionale. Cu aproximativ 200 de profesionisti ce actioneaza in cadrul unor echipe multidisciplinare coordonate de 19 parteneri acreditati de organisme profesionale internationale si locale, oferim astazi toata gama de servicii cerute de piata de audit si consultanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri