Credit Europe Bank a luat un credit de 40 milioane euro de la BERD pentru IMM-uri

Credit Europe Bank, controlata de grupul financiar turcesc FIBA, a obtinut o finantare de 40 de milioane euro, in trei transe, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru acordarea de credite intreprinderilor micro, mici si mijlocii (IMMM), potrivit unui comunicat publicat marti.

Patronii de IMM-uri din Romania se plang de accesul greoi la finantare, in conditiile in care bancile cer, la acordarea unui credit, rezultate anterioare solide pentru o perioada de mai multi ani. Acest acord va ajuta Credit Europe Bank sa-si consolideze pozitia in acest sector, potrivit reprezentantilor institutiei de credit, conform News.ro.

BERD este unul dintre cei mai importanti investitori institutionali din Romania. Pana in prezent, banca a investit 7,3 miliarde euro in peste 380 proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare. Credit Europe Bank avea la finalul anului trecut active de 4,5 miliarde lei si o cota de piata de 1,2%, fiind pe pozitia a 16-a in topul bancilor din Romania, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri