ASF a amendat City Insurance si pe directorul general al societatii de asigurari

In urma analizarii rezultatelor controlului inopinat efectuat la societatea de asigurare si reasigurare City Insurance, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sanctionarea cu amenda a societatii si a directorului general, concomitent cu stabilirea unor masuri in sarcina societatii de asigurare.

Printre neregulile identificate in cadrul actiunii de control se numara nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de dauna RCA, efectuarea platii despagubirilor in afara termenului legal, nerespectarea modului de constituire si mentinere a rezervelor de daune avizate si neinregistrarea, la nivelul societatii, a tuturor petitiilor adresate de persoanele fizice, potrivit unui comunicat al ASF.

In afara sanctionarii cu amenda, in cuantum de 30.000 lei pentru societate si de 10.000 pentru directorul general, s-a stabilit obligatia indeplinirii unui set de masuri, in termen de 35 de zile calendaristice, printre care:

  • Revizuirea procedurilor/metodologiilor interne privind instrumentarea dosarelor de daune RCA;
  • Revizuirea raportului privind autoevaluarea riscurilor si solvabilitatii pentru perioada 2015 - 2017;
  • Transmiterea unui plan de actiune, cu termene si responsabili, de reducere a numarului de petitii aferente dosarelor RCA si de remediere a aspectelor sesizate in legatura cu gestionarea acestora.

Decizia poate fi contestata in 30 de zile de la data comunicarii, fara ca executarea sanctiunilor sa fie suspendata pe durata solutionarii contestatiei.

ASF: City Insurance nu a respectat planul de redresare

City Insurance nu a respectat planul de redresare aprobat in luna iulie, puncta ASF pe 20 decembrie, iar masurile luate pana la finalul lunii septembrie nu au imbunatatit situatia companiei. ASF a decis declansarea procedurii de redresare financiara in cazul City Insurance, in aprilie 2016. ASF a aprobat, in 21 iulie, un plan de redresare al City Insurance, in vederea redresarii financiare a companiei.

Citeste si:
ASF: Asigurarea RCA, valabilă şi în format electronic
ASF: Asigurarea RCA, valabilă...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

La inceputul lunii noiembrie, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de anulare inaintata de firma de asigurare impotriva deciziei emise de ASF, de declansare a procedurii de redresare financiara. ASF avertiza ca, pana la 30 septembrie, City Insurance nu a respectat masurile impuse in planul de redresare.

"City Insurance nu a respectat planul de redresare aprobat prin Decizia ASF 1458/21.07.2016 pe baza propunerilor societatii, iar masurile intreprinse pana la data de 30 septembrie 2016 nu au condus la imbunatatirea situatiei financiare a societatii. Raportul de audit constata un necesar minim de capitalizare sub regimul de solvabilitate II de 180 milioane lei, concomitent cu recuperarea creantelor de la personele fizice si juridice afiliate", arata ASF.

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri