"Pe creditele ipotecare clasice, ce ati vazut anul trecut a fost o mica scadere, ea fiind legata destul de mult de legea darii in plata, unde am fost destul de conservatori inainte de a vedea care sunt deciziile Curtii Constitutionale", a spus in cadrul conferintei de prezentare a rezultatelor anuale Gigi Marinel, director general adjunct, responsabil cu partea de retail si IMM-uri.

Un alt motiv important pentru care soldul creditelor ipotecare a fost mai mic in 2016 fata de 2015 este, in opinia lui Marinel, reducerea plafonului de garantare pentru programul Prima Casa, segment unde banca franceza detine o cota de piata de 25%. De asemenea, ajungerea la maturitate si scoaterea din oferta a creditelor de consum garantate cu ipoteca au influentat intr-o anumita masura soldul total.

Oficialul BRD a precizat ca banca este in proces de revizuire a strategiei pe creditarea ipotecara, avand in vedere ca este printre putinele banci din piata care inca mentine un avans ridicat la imprumuturile ipotecare (35%), dar estimeaza ca in acest an productia noua de credite ipotecare clasice va marca totusi un avans.