PSD va renunta la postul de viceguvernator BNR, ramas vacant in urma demisiei lui Bogdan Olteanu. Pentru aceasta functie urmeaza sa fie propus deputatul PNL Eugen Nicolaescu, au declarat surse din PSD, pentru News.ro.

Postul de viceguvernator BNR apartinuse, potrivit algoritmului, PNL, care l-a desemnat si pe Bogdan Olteanu. Desi postul era vacant din august 2016, Parlamentul nu a facut o noua numire, subiectul fiind luat in discutie abia dupa alegerile din decembrie anul trecut. Initial, PSD a revendicat acest post.

Surse social-democrate au declarat joi, pentru News.ro, ca PSD renunta la acest post si il cedeaza liberalilor.

"A fost o negociere cu PSD pe tot tabloul de functii aflate sub control parlamentar. PNL nu va mai emite pretentii. Daca voiau, isi puneau omul lor la BNR, asta a fost negocierea”, au declarat si surse liberale.

Postul de viceguvernator al BNR a ramas vacant dupa ce Bogdan Olteanu si-a depus, in august 2016, demisia din functie.

In 18 octombrie 2016, DNA l-a trimis in judecata pe Bogdan Olteanu pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca in 2008, cand era presedinte al Camerei Deputatilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiun Vintu un milion de euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul interventiilor la primul-ministrul de la acea data, Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Bogdan Olteanu, care ocupa a treia treapta in ierarhia BNR - dupa guvernatorul Mugur Isarescu si primviceguvernatorul Florin Georgescu -, este primul inalt oficial al bancii centrale aflat intr-o asemenea situatie.

Sursa foto: Agerpres / Liviu Sova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri