Poprirea electronica este posibila, incepand din data de 23 iunie, atat la instituire cat si la ridicare, anunta Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Astfel, decizia de poprire ajunge mult mai repede de la Fisc la banca, dar si ridicarea popririi se realizeaza mai rapid, dupa ce statul isi trage banii din contul datornicului.

Prin intermediul sistemului de comunicare a actelor de executare catre banci prin mijloacelor electronice este asigurata o comunicare rapida si eficienta a actelor de executare si sunt inlaturate deficientele legate de intarzierea ridicarii masurii popririi conturilor bancare, in cazul stingerii obligatiilor fiscale, astfel incat activitatea contribuabililor sa fie cat mai putin afectata.

"Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta este realizat in baza Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de executare si a procedurii de comunicare a acestora. Poprirea electronica are in vedere debirocratizarea si simplificarea procedurilor administrative, precum si modernizarea si eficientizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala”, se mentioneaza in comunicatul citat.

Potrivit documentului, acest sistem asigura comunicarea actelor de executare emise de catre organele fiscale centrale catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta, respectiv a adreselor de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti si a deciziilor de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti, se mai arata in comunicatul ANAF.

Citeste si:
Popriri pe conturile bancare: ce se schimba la ANAF
Popriri pe conturile bancare:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Guvernul a prelungit perioada pentru depunerea declaratiei unice
Setari Cookie-uri