ING Romania intra pentru prima data pe piata cardurilor de credit business, cu un produs instant dedicat microintreprinderilor si IMM-urilor, care permite o limita de credit de pana la 35.000 lei, fara ca firma sa prezinte documente financiare suplimentare.

Produsul este disponibil si pentru clientii noi ING, dar nu instant, ci dupa minim 2 zile pentru analiza dosarului, iar limita de credit este mai mica, de 25.000 lei.

ING Business Credit Card poate fi emis pe loc pentru clientii bancii in orice ING Office, iar limita cardului de credit merge pana la 35.000 lei fara a mai fi nevoie de documente suplimentare sau alte garantii, bazandu-se pe istoria pe care clientul o are deja cu banca. Cardul Visa este emis pe loc atunci cand toti actionarii companiei vin la semnarea contractului. Varianta embosata a cardului este de asemenea disponibila, fiind eliberata in cateva zile.

"Astazi, tehnologia ne permite sa analizam cererea unui client fara a-l mai deranja si pune pe drumuri pentru documente financiare suplimentare. Avem un istoric cu ei, avem evolutia lor financiara si acum putem sa folosim aceasta expertiza oferind produsele instant, asa cum este si cazul ING Business Credit Card. Credem ca operatiunile bancare ar trebui sa fie simple si rapide, dar mai ales facute responsabil, asadar politica noastra sigura de creditare este in continuare respectata, doar ca acum avem un proces de analiza mult mai rapid pentru a oferi servicii mai bune clientilor. In acest an, am vazut o cerere clara pe acest segment de clienti, dat fiind ca portofoliul de microintreprinderi cu credit a crescut cu 40%", a declarat Daniel Llano (foto), Head of Retail ING Romania.

Conditiile produsului sunt aceleasi pentru ambele categorii de clienti:

  • zero costuri de emitere a cardului
  • zero costuri de acordare a creditului
  • cost anual de administrare de 75 de lei
  • perioada de gratie de 45 de zile pentru orice achizitie platita printr-un POS sau canal online din tara sau din strainatate
  • plata in 3 rate fara dobanda la tranzactiile de peste 1.000 lei prin POS, oriunde in lume, la comerciantii care accepta cardurile VISA

"Daca sumele folosite sunt returnate in totalitate pana la scadenta, clientii beneficiaza de o dobanda de 0% pentru sumele utilizate. Daca suma folosita de pe cardul de credit nu este restituita pana la scadenta, clientii au o dobanda fixa de 25% pe an calculata numai pentru diferenta de suma ramasa de plata. Dobanda de 25% se aplica inclusiv sumelor retrase din ATM-uri", se arata in comunicatul bancii.

"Segmentul cardurilor business s-a dezvoltat intr-un ritm remarcabil in ultimii ani, sustinut de apetitul in crestere al firmelor mici si mijlocii de a utiliza acest instrument de plata practic, comod si sigur. Prin lansarea acestui nou card de credit destinat IMM-urilor, parteneriatul dintre Visa si ING Bank vine sa acopere doua nevoi reale ale antreprenorilor: accesul facil la solutii de finantare si un control mai strict al sumelor cheltuite. Mai mult, un beneficiu major este perioada de gratie, a carei utilitate devine si mai evidenta in cazurile deloc rare in care firmele se confrunta cu termene prelungite de incasare a facturilor", a declarat Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri