9 Noiembrie 2006

Libra Bank isi majoreaza capitalul social cu 3 milioane euro

Consiliul de administratie al Libra Bank a hotarat majorarea capitalului social cu 10,5 milioane lei (3 milioane euro) pana la 84,5 milioane lei (24 milioane euro), prin emisiunea suplimentara a 105 milioane de noi actiuni cu valoare nominala de 10 bani, a precizat un oficial al bancii.

Hotararea consiliului de administratie a fost luata in 19 octombrie si prevede acordarea unui drept de preferinta actualilor actionari, "proportional cu procentul de capital social pe care il detin", se mentioneaza in hotararea consiliului de administratie.

Ultima majorare a capitalului social a fost decisa de actionarii bancii la sfarsitul lunii iulie.In urma acesteia, au fost emise 90 milioane noi actiuni, iar capitalul social a crescut cu 9 milioane lei (2,5 milioane euro).

Libra Bank are ca actionar majoritar fondul american de investitii New Century Holdings. Banca avea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 392 milioane lei (109,8 milioane euro), care reprezinta 0,27% din activele bancare romanesti, si era a 30-a banca din Romania din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Activele bancii au crescut cu 5,62% in primul semestru al anului fata de sfarsitul anului 2005.



Citeste si