Patria Credit, unul dintre cei mai importanti jucatori specializati in finantarea agricultorilor si a microintreprinderilor, anunta lansarea in 2018 a unui program de francizare, mizand astfel pe extinderea retelei teritoriale si cresterea business-ului de microfinantare.

Proiectul Patria Credit este menit sa fidelizeze si sa extinda baza de clienti existenta aducand oportunitatile Patria cat mai aproape de comunitatile mici si foarte mici de antreprenori, in special in zonele rurale. Prin acest model, institutia financiara nu vine doar in sprijinul comunitatilor care au nevoie de finantare pentru dezvoltare ci si ofera potentialilor parteneri oportunitatea de a dezvolta un business propriu profitabil in domeniul serviciilor financiare non-bancare.

"Acest proiect este lansat intr-o perioada in care care business-ul Patria Credit este in crestere si dezvoltare. Profilul companiei noastre este unul puternic antreprenorial. Astfel, ideea francizei a venit ca un pas natural, cautand parteneri alaturi de care, pe de-o parte, sa crestem mai departe impreuna intr-un sistem reciproc avantajos (francizatul obtine practic cota parte din veniturile francizei), iar pe de alta parte sa contribuim impreuna la dezvoltarea economica a comunitatilor mici si foarte mici, oferind sprijin zonelor defavorizate din punct de vedere al serviciilor si ajutorului financiar. In ianuarie 2018 lansam faza pilot si suntem deja deschisi sa primim solicitari si sa recrutam francizati din zonele Mehedinti si Buzau", a declarat Raluca Andreica, director general Patria Credit.

O franciza Patria Credit presupune o investitie initiala neta de aproximativ 5.500 de euro, o valoare competitiva avand in vedere proiecte similare din piata. La aceste costuri se adauga o redeventa de marketing lunara de 100 euro/luna. Beneficiile francizatilor nu sunt doar financiare ci si de know-how si sprijin in toate aspectele business-ului.

In momentul in care un partener primeste acceptul de a intra in franciza, acesta va beneficia de tot ce inseamna suport, de la planul de afaceri, aplicatii specializate, consultanta in marketing si orice aspect al business-ului cotidian.

Patria Credit este o institutie financiara nebancara (IFN) specializata in finantarea agricultorilor si a microintreprinderilor, in special din mediul rural. Patria Credit este membra a grupului Patria Bank, grup detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre).

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management si Patria Asset Management.

Sursa foto: Fotokostic_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri