Investitorul Warren Buffet este de parere ca toata nebunia declansata in jurul criptomonedelor nu se va termina bine: “Cand se va termina sau cum, acest lucru nu il stiu, ce pot spune este ca va fi un final neplacut” a declarat Warren Bufet intr-un interviu acordat CNBC.

Investitorul a mai precizat ca nu este interesat nici de contractele futures pentru criptomonede si ca unul dintre scenariile in care ar investi in industrie ar fi daca pe piata s-ar tranzactiona optiuni put cu scandenta peste 5 ani. Buffet a declarat ca ar cumpara o optiune put pentru fiecare criptomoneda.

Daca ar exista, o optiune put pe bitcoin ar da cumparatorului de bitcoin dreptul, dar nu si obligatia, de a vinde bitcoin la un pret de dinainte stabilit (pretul de exercitare), la o anumita data sau pe o anumita perioada pana la acea data. In schimbul acesteia el plateste o suma de bani (denumita prima) vanzatorului.

Dincolo de declaratiile lui Warren Buffet, un alt motiv care starneste ingrijorari in randul investitorilor in criptomonede este reprezentat de situatia din Coreea de Sud, autoritatile din tara asiatica lucrand la un set de legi care sa interzica tranzactionarea monedelor digitale.

“Exista mari ingrijorari in ceea ce priveste monedele virtuale iar ministerul justitiei pregateste o lege care sa interzica tranzactionarea criptomonedelor” a declarat ministrul Justitiei coreean.

De asemenea, suspiciunile privind evaziunea fiscala au facut ca bursele de tranzactionare a criptomonedelor sa fie tinta controalelor realizate de catre politie si de catre autoritatile fiscale, actiuni ce au dus la o depreciere a pretului pentru o parte din valutele digitale, conform Reuters.com.

Cazacu, XTB: Criptomonedele...
Citeste si: Cazacu, XTB: Criptomonedele inca mai pot scadea

Sursa foto: By yar_production / Shutterstock.com