Polemicile privind Bitcoin, dar si celelalte criptomonede, continua sa apara in spatiul public, Warren Buffet lansand un avertisment in ceea ce priveste investitiile in aceasta piata. De asemenea, o lovitura pe care ar putea sa o primeasca industria este reprezentanta de planurile Coreei de Sud de a interzice platformele de tranzactionare a criptomonedelor.

Investitorul Warren Buffet este de parere ca toata nebunia declansata in jurul criptomonedelor nu se va termina bine: “Cand se va termina sau cum, acest lucru nu il stiu, ce pot spune este ca va fi un final neplacut” a declarat Warren Bufet intr-un interviu acordat CNBC.

Investitorul a mai precizat ca nu este interesat nici de contractele futures pentru criptomonede si ca unul dintre scenariile in care ar investi in industrie ar fi daca pe piata s-ar tranzactiona optiuni put cu scandenta peste 5 ani. Buffet a declarat ca ar cumpara o optiune put pentru fiecare criptomoneda.

Daca ar exista, o optiune put pe bitcoin ar da cumparatorului de bitcoin dreptul, dar nu si obligatia, de a vinde bitcoin la un pret de dinainte stabilit (pretul de exercitare), la o anumita data sau pe o anumita perioada pana la acea data. In schimbul acesteia el plateste o suma de bani (denumita prima) vanzatorului.

Dincolo de declaratiile lui Warren Buffet, un alt motiv care starneste ingrijorari in randul investitorilor in criptomonede este reprezentat de situatia din Coreea de Sud, autoritatile din tara asiatica lucrand la un set de legi care sa interzica tranzactionarea monedelor digitale.

“Exista mari ingrijorari in ceea ce priveste monedele virtuale iar ministerul justitiei pregateste o lege care sa interzica tranzactionarea criptomonedelor” a declarat ministrul Justitiei coreean.

De asemenea, suspiciunile privind evaziunea fiscala au facut ca bursele de tranzactionare a criptomonedelor sa fie tinta controalelor realizate de catre politie si de catre autoritatile fiscale, actiuni ce au dus la o depreciere a pretului pentru o parte din valutele digitale, conform Reuters.com.

Sursa foto: By yar_production / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri