ING Romania anunta un nou model operational implementat in 33 de sucursale proprii si integrarea serviciilor bancare pe platformele sale digitale. Astfel, pe parcursul acestui an, ING va face tranzitia catre un model digital de tip self-service si va recrea fluxul operational, in contextul in care clientii pot accesa pe platforma de internet banking si in Self'Bank 99% dintre serviciile tranzactionale de baza.

Un reprezentant al bancii a precizat pentru wall-street.ro ca noul model operational si noua arhitectura organizationala solicita mai multe joburi, nu mai putine, mai ales in zona de tehnologie si inovatie. De altfel, anul trecut ING a recrutat un numar considerabil de oameni in Romania, iar anul acesta va avea noi oportunitati in aria de inovatie si tehnologie.

Totodata, amprenta teritoriala a bancii ramane aceeasi, compania avand in total 180 de sucursale la nivel national.

"ING se reinventeaza de cativa ani si reinventeaza experienta de banking a clientilor. Din 2014 pana astazi, am investit masiv in tehnologie si inovatie, cu rezultate vizibile in business. Pana la finalul acestui an vom reconfigura operatiunile bancare desfasurate in sucursale, folosind preponderent canale digitale – precum platformele de internet banking sau interfetele disponibile in sucursalele ING - si canale alternative", a spus Michal Szczurek, CEO ING Romania.

Retail jobs

Potrivit comunicatului ING, modelul digital de banking reflecta comportamentul clientilor, care deruleaza prin intermediul platformelor digitale peste 99% din serviciile tranzactionale de baza.

Banca va transfera depunerea clasica de la ghiseu in reteaua sa de 600 de ATM-uri, ceea ce va permite clientilor sa faca depozite sau retrageri de numerar 24 de ore din 24. Clientii corporate pot beneficia de servicii de colectare a numerarului si instrumentelor de debit de la sediul companiei.

"Digitalizarea a adus schimbari majore in viata noastra si in business, dar provocarea nu este tehnologica, ci umana, in primul rand. Strategia digitala presupune reinventarea rolurilor pe care le-am creat in companie si suntem pregatiti sa facem toate eforturile pentru a retine si sustine echipa in perioada de tranzitie catre noua arhitectura organizationala", adauga CEO-ul ING Romania.

Citeste si:
Schimbare de CEO la ING Bank Romania: cine vine in locul lui Szczurek
Schimbare de CEO la ING Bank...

ING va implementa un amplu si responsabil program de reorientare in cariera pentru colegii care in prezent efectueaza activitati operationale in sucursale. Programul include consiliere, indrumare vocationala, sesiuni de training si suport pe tot parcursul anului. Obiectivul ING este de a oferi oportunitati in cadrul companiei pentru cat mai multi dintre colegi si de a le creste sansele de integrare in noile roluri existente in cadrul organizatiei si in piata fortei de munca.

ING Romania a lansat primele servicii automatizate si digitalizate in 2004, pionierand conceptul de Self’Bank, iar in 2006, odata cu lansarea platformei de internet banking, Home’Bank. Incepand cu 2014, compania a investit semnificativ in tehnologie si inovatie pentru a pune la dispozitia clientilor produse digitale precum conturile de euro sau economii, fondurile mutuale sau creditul de nevoi personale.

Citeste si:
A fost adoptată ordonanța privind cloud-ul guvernamenta
A fost adoptată ordonanța...

ING opereaza in cadrul unei retele de 180 de sucursale si asigura servicii bancare pentru 1,1 milioane de clienti activi persoane fizice, 12.000 de clienti din segmentul IMM-uri si 1.000 de companii mari si multinationale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri