Echipa PeliFilip, alaturi de casa de avocatura Linklaters, a asistat Ministerul Finantelor Publice la ultima emisiune de euroobligatiuni in valoare totala de 2 miliarde de euro. Care sunt caracteristicile ultimului imprumut al Romaniei?

Prima transa de euroobligatiuni a avut o valoare de 750 de milioane de euro, cu o maturitate de 12 ani si un cupon de 2,50%, iar cea de-a doua transa a fost de 1,25 miliarde de euro, cu o maturitate de 20 de ani si cupon de 3,375%.

"Ultima emisiune pe piata externa a fost un succes al Romaniei. Participarea diversificata, atat institutionala cat si geografica a bazei de investitori, reconfirma increderea de care se bucura pe plan extern Romania. Ne face placere sa ne implicam in proiecte de o asemenea anvergura alaturi de Ministerul Finantelor Publice", a declarat Alexandru Birsan (foto), partener PeliFilip.

Oferta a atras investitori din 28 de tari, cererea totala cumuland peste 5,3 miliarde euro provenind din aproximativ 300 ordine de subscriere din partea investitorilor, cererea finala la nivelul pretului stabilit ridicandu-se la peste 4 miliarde euro (1,7 miliarde euro pentru transa de 12 ani si 2,4 miliarde euro pentru transa de 20 de ani).

Echipa Peli Filip care a asistat Ministerul Finantelor Publice in acest proiect a fost coordonata de Alexandru Birsan, partener PeliFilip, alaturi de Monica Statescu, avocat senior si Andreea Banica, avocat colaborator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri