Odata cu 1 iunie 2018, BCR Pensii va modifica schema de comisionare a Fondului de Pensii Facultative BCR Plus (Pilonul III), cu scopul de a "creste atractivitatea economisirii prin pensia facultativa". Astfel, valoarea comisionului din contributiile brute desi va ramane la 3%, nu va depasi valoarea de 2 lei, indiferent cat de mare este contributia bruta a participantilor.

Principalele venituri ale administratorilor de fonduri de pensii facultative, deci si ale BCR Pensii, provin din doua tipuri de comisioane: cel din contributia bruta platita de participant si cel din valoarea activelor fondului. Modificarea se refera la primul comision, cel din contributia bruta.

"In scopul cresterii atractivitatii Pilonului III, al pensiilor facultative, BCR Pensii a luat hotararea de a plafona valoarea comisionului din contributiile brute la maxim 2 lei, incepand cu 1 iunie 2018. Cu alte cuvinte, comisionul aplicabil va ramane la 3%, dar nu va depasi 2 lei, indiferent cat de mare este contributia bruta a participantilor", potrivit unui comunicat al BCR Pensii.

In continuare se arata ca "schema propusa asigura ca o crestere a contributiilor va fi insotita de o crestere a valorii comisionului doar pana la un punct, dupa care se va opri".

Noua schema valabila la BCR Pensii incepand cu 1 iunie 2018 va face, spre exemplu, ca pentru o contributie bruta de 150 de lei, cei 2 lei sa reprezinte doar 1,33% din contributie (in loc de 3%), iar in cazul unei contributii brute totale de 300 de lei (plata efectuata de catre angajator intr-o singura transa, din care 150 de lei fiind suportati de catre angajator si 150 de lei de catre angajat), procentul sa scada si mai mult, pana la nivelul de 0,66%.

Sursa foto: JeJai Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri