BAAR a platit despagubiri 13,6 mil. lei in 2017 pentru autovehiculele fara asigurari RCA / Carte Verde care au produs daune in strainatate

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), asociatie profesionala ai carei membri sunt toate societatile de asigurare care practica pe teritoriul Romaniei asigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA, a platit anul trecut un numar de 1.386 cereri de rambursare in valoare totala de aproximativ 18,20 milioane lei (aproximativ 3,90 mil. euro) pentru accidentele auto produse in strainatate de autovehicule inmatriculate in tara noastra, din care 981 de cereri au fost reprezentate de cereri in dosare de tip "neasigurati".

In anul 2017, BAAR a preluat spre gestionare un nr. de 1.127 de dosare in care, dupa primele verificari, autovehiculul responsabil de producerea accidentului rutier parea a fi neasigurat, dar era legal inmatriculat in Romania la data accidentului. Din tabelul de mai jos se poate observa ca fata de 2016, exista o crestere cu 15% a numarului de dosare de dauna preluate spre gestionare de BAAR.

In perioada ian. 2017 - dec 2017, au fost onorate la plata un numar de 1.386 cereri de rambursare in valoare totala de aproximativ 18,20 milioane lei (circa 3,90 milioane de euro). Din cele 1.386 de cereri de rambursare, cea mai mare parte (981 de cereri) au fost reprezentate de cereri in dosare de tip "neasigurati", adica autovehiculele legal inmatriculate in Romania prin intermediul carora s-au produs accidentele, nu erau asigurate pentru RCA / Carte Verde la data respectiva.

Despagubirea totala achitata in acest tip de dosare este de aproximativ 13,65 milioane lei. Toate despagubirile achitate de BAAR, in dosarele de tip "neasigurati", cheltuielile legate de instrumentarea si lichidarea daunelor, precum si dobanda legala aferenta si cheltuielile de judecata si executare vor fi recuperate ulterior de la persoana vinovata de producerea accidentului.

Anomalii majore în piața de...

Sursa foto: BACHTUB DMITRII / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri