Ce avocati au asistat Ministerul Finantelor Publice la operatiunea de preschimbare a titlurilor de stat in dolari

Avocatii de la PeliFilip, alaturi de casa de avocatura Linklaters, au asistat Ministerul Finantelor Publice la realizarea in premiera a unei operatiuni de rascumparare anticipata si preschimbare a unei serii de titluri de stat denominate in dolari.

Emisiunea de titluri de stat in dolari avea scadenta 2022 si oferea un cupon de 6,75%. Preschimbarea titlurilor de stat oferite se face cu o noua serie de titluri de stat, in valoare de 1,2 miliarde de dolari, cu o maturitate de 30 de ani si cupon de 5,125%.

"Pietele internationale au primit cu interes operatiunea de switch a Romaniei, la fel ca si celelalte operatiuni de piata de capital ale tarii noastre din ultimii ani”, a declarat Alexandru Birsan (foto), partener in cadrul PeliFilip.

Emisiunea s-a bucurat de un interes ridicat din partea investitorilor, fiind suprasubscrisa de peste 1,4 ori. De asemenea, baza investitionala a tranzactiei a fost diversificata, atat din punct de vedere geografic, cat si din perspectiva tipurilor de investitori.

Echipa PeliFilip care a asistat Ministerul Finantelor Publice in acest proiect a fost coordonata de Alexandru Birsan, partener PeliFilip, si le-a inclus pe Monica Statescu, avocat senior, si Andreea Banica, avocat colaborator.

Citeste si:
Citu, MFP: ANAF va face controale complexe la toate companiile in 2020
Citu, ministrul Finantelor:...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri