Eugen Teodorovici: Nu exista o intentie privind limitarea creditarii; vom face o analiza

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat sambata, la Neptun, ca nu exista o intentie a Bancii Nationale de a limita in vreun fel creditarea si a anuntat ca va exista o analiza pentru a se ajunge la cea mai buna varianta pentru masuri sustenabile economic.

"Nu a fost si nu exista o intentie a BNR de a limita creditarea. A fost o discutie in cadrul Consiliului National pentru supraveghere macro prudentiala vizavi de aceasta analiza pe care BNR trebuie sa o efectueze, o analiza a pietei in general a profilului celui care doreste un imprumut, care se crediteaza, zona pentru care este nevoie. Si dupa ce aceasta analiza va fi prezentata in Consiliu, atunci Ministerul Finantelor, impreuna cu cei prezenti la acea discutie vom analiza exact care este cea mai buna varianta, pentru ca Romania sa aiba o crestere sustenabila. Nimeni nu vrea sa impuna niciun plafon de creditare Pozitia mea o stiti - sunt adeptul libertatilor ca oamenii sa se imprumute pentru nevoile curente pe care le au, ca sunt persoane fizice, ca sunt agenti economici, pentru ca pentru fara creditare piata in sine nu se misca", a sustinut Eugen Teodorovici, intr-o declaratie de presa la Neptun, unde a fost prezent la Scoala politica a TSD, scrie Agerpres.

El a reafirmat, pe de alta parte, ca unul dintre factorii care contribuie la cresterea inflatiei este pretul petrolului.

"Ca sa scada preturile este nevoie o oferta cat mai larga, diversa si consistenta. Este ceea ce ne dorim la Guvern, de la Parlament, de la coalitia guvernamentala - ca in economie lucrurile sa se schimbe in aceasta directie. Partea de investitii pe zona publica trebuie sa fie una activata, asa cum ne dorim si, impreuna cu masurile pe care le luam pentru a stimula zona economica, lucrurile vor reveni la normal. In economie nu cred ca cineva - poate mai sunt unii - isi poate inchipui ca poti butona dupa cum ai vrea sa fie. In economie, trebuie sa lasi libertatea necesara, stimulii necesari pentru ca ea sa mearga in directia buna. Pentru ca lucrurile sa se schimbe vizavi de costuri, preturile generale in economie, trebuie sa ai o oferta foarte buna, variata si pe masura nevoilor cumparatorilor", a mai afirmat ministrul Finantelor.

Citeste si:
Teodorovici vrea să salveze de la demolare terasele construite...
Cum vrea Eugen Teodorovici să...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri