Educatia financiara devine subiect de Strategie Nationala. Autoritatile in domeniu si bancile active in piata, prin intermediul Asociatiei care le reprezinta, au semnat un acord de colaborare pe aceasta tema prin care promit implicarea activa pentru introducerea educatiei financiare in scoli si universitati, dar si realizarea de programe de acest gen pentru adulti. La baza strategiei va sta, spun semnatarele acordului, un studiu realizat la nivel national referitor la nivelul actual al cunostintelor din domeniul financiar.

“Ministerul Educatiei Nationale, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor Publice,
Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor au semnat Acordul de
Colaborare pentru elaborarea “Strategiei Nationale de Educatie Financiara” , reiese dintr-un comunicat comun al entitatilor mentionate.

Acordul isi propune realizarea de activitati comune in domeniul educatiei financiare cu scopul declarat de a ajuta la dezvoltarea, insusirea si aprofundarea unor elemente ale educatiei financiare la nivelul invatamantului primar, gimnazial, liceal, universitar si al persoanelor adulte.

“Acordul de colaborare asigura un cadru inter-institutional prin intermediul caruia cele cinci parti semnatare vor realiza activitati comune in domeniul educatiei financiare pentru grupurile tinta si schimburi de experienta privind initiativele existente ale partenerilor in domeniul educatiei financiare. Etapele premergatoare elaborarii Strategiei Nationale de Educatie Financiara vizeaza conceperea „Cartii albe” - lista actorilor angrenati in activitati sau proiecte din domeniul educatiei financiare, precum si a unui studiu national referitor la nivelul actual al cunostintelor din domeniul educatiei financiare”, se subliniaza in comunicat.

Ce obiective contine acordul?

Concret, la nivelul invatamantului primar, Acordul recomanda includerea disciplinei optionale „Educatie financiara” in oferta educationala a unitatilor de invatamant si sprijinirea predarii acesteia, prin initierea si dezvoltarea unor activitati specifice.

La nivelul invatamantului gimnazial si liceal, semnatarii isi propun sa asigure suportul in formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina „Educatie economico-financiara” pentru clasa a VIII-a, respectiv sa sustina prezentari in fata elevilor, pe teme specifice educatiei financiare.

La nivel universitar, vor fi diseminate, in cadrul universitatilor partenere, informatii de actualitate privind principalele decizii si evolutii din domeniul financiar. Totodata, vor fi sustinute prezentari adresate studentilor in cadrul unor programe pe teme specifice educatiei financiare si vor fi realizate proiecte dedicate cadrelor didactice universitare.

Pentru adulti vor fi realizate campanii de informare, dedicate diverselor grupuri tinta identificate.

Partenerii vor realiza o platforma online comuna care va contine materiale si informatii privind evenimentele organizate si vor distribui, in mod gratuit, materiale informative precum DVD-uri, carti, pliante, brosuri etc.

“Pentru a asigura coordonarea procesului de educatie financiara a grupurilor tinta vizate, se va constitui Comitetul pentru educatie financiara, care va fi compus din reprezentanti ai institutiilor partenere. Durata Acordului este de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire prin decizia partenerilor”, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: By Tomsickova Tatyana / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri