Inflatia anuala se tempereaza, dar inca nu avem motive sa deschidem sampania. Din contra! Analistii financiar - bancari CFA Romania sunt tot mai pesimisti de la o luna la alta cel putin in privinta dobanzilor. In cel mai recent sondaj, estimarea referitoare la ROBOR la 3 luni peste 12 luni este de 4,16%, in crestere la 3,85% cu doar o luna in urma.

In urma cu doua luni, estimarea ROBOR la 3 luni pe o perioada de un an era chiar mai redusa, la 3,45% pe an.

In ceea ce priveste cursul de schimb euro/leu, in jur de 85% dintre participanti anticipeaza o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuala). Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7224 lei/euro (peste cea din urma cu o luna) in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7688 lei/euro (mai optimista de data aceasta).

Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul de 12 luni (iulie 2019/iulie 2018) a inregistrat o valoare medie de 4,66%.

In luna iulie, inflatia a scazut la 4,56%, de la 5,4% in iunie si mai.

“Ca urmare, avand in vedere rata anticipata a inflatiei, pentru scadentele pe termen scurt, sunt anticipate in continuare dobanzi real negative”, noteaza analistii CFA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri