Banca Romaneasca ridica stacheta la depozite: dobanzile la Depozitul Centenar, printre cele mai mari din piata. Astfel, pe scadenta de un an, dobanda platita de banca la plasamentele in lei ajunge la 3,75%.

Si la scadente mai scurte, de 4 si 6 luni, banca a decis sa creasca semnficativ dobanzile. Astfel, la Depozitul Centenar pe 4 luni dobanda este de 3,4% pe an, iar la plasamentul pe 6 luni ajunge la 3,5%, rata dobanzii fiind fixa pe intreaga perioada a depozitului.

Produsul de economisire va fi disponibil insa pana la data de 31 decembrie si poate fi constituit pentru sume minime de 4.500 lei, 1.000 euro sau 1000 dolari. Depozitul nu va putea fi prelungit automat la scadenta.

De asemenea, Banca Romaneasca precizeaza ca retragerea de numerar la scadenta nu este comisionata.

"Sumele necesare constituirii unui Depozit Centenar trebuie sa fie noi, adica vor reprezenta diferenta dintre fondurile disponibile ale clientului (conturi curente, conturi de economii, depozite la termen) la data solicitarii deschiderii depozitului CENTENAR si soldul depozitelor la termen ale acestuia la inchiderea zilei de 22.08.2018 (data de referinta)", mai precizeaza banca intr-un comunicat.

Citeste si:
Ministerul Finantelor mai "ciupeste" 11 milioane de lei la banci
Finantele mai "ciupesc" 11...

Pe langa Banca Romaneasca, si Ministerul de Finante s-a folosit de Centenar pentru a lansa o emisiune de titluri de stat denumite Tezaur Centenar, dar si Patria Bank are in oferta depozitul Patria Centenar.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Finantele, avide dupa bani: Cat vor atrage dupa cresterea accizelor