11 Octombrie 2018

Dan Armeanu: Veniturile nete ale populatiei, in crestere cu 12% an la an. In mediul public, cresterea este de peste 20%, iar in privat de 10%



Economia Romaniei a evoluat bine in acest an, toti idicatorii sunt in limita de sustenabilitate, unii dintre ei cu variatii, dar spre sfarsitul anului toti indicatorii se vor inscrie in limita normala de sustenabilitate, sustine profesorul de economie Dan Armeanu. Pentru perioada urmatoare, provocarea principala consta in atragerea fondurilor europene si stimularea investitiilor.

Romania va inregistra, in acest an, o crestere economica de aproape 4%, una din cele mai mari din Uniunea Europeana, in sacdere de la aproape 7% in 2017. Este normal ca ritmul de crestere economica sa mai scada, pentru ca anul trecut am atins maximul unui ciclu economic, a explicat dan Armeanu in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking.

Potrivit acestuia, economia Romaniei este foarte conectata de cea a UE, unde, de asemenea, ritmul de crestere este mai scazut anul acesta decat anul trecut.

In privinta celorlalti indicatori, profesorul considera ca deficitul bugetar se poate mentine in limita a 3% din PIB, inflatia va reveni in prognozele oficiale, iar ROBOR va urma acest trend, desi, te termen mediu, dobanzile vor fi pre crestere.

Armeanu a mentionat, pentru acest an, si cresterea investitiilor, dar si a veniturilor populatiei (cu 12% an la an, net). In mediul public, salariile nete au crescut cu peste 20%, iar in privat cu aproximativ 10% an la an.



Citeste si