Duminica intra in vigoare legea 30 din 2019 privind aprobarea OUG 25 din 2018 si care a fost publicata in Monitorul Oficial. Ca noutate se prevede impozitarea veniturilor din monede virtuale, avertizeaza consultantii fiscali.

Potrivit consultantului fiscal Adrian Benta, noua forma a Codului Fiscal prevede impozitarea bitcoinului. „Gata au gasit metoda sa impoziteze si bitcoin-ul! 10% din castig, in categoria veniturilor din alte surse. Legea Nr 30/2019”, a afirmat acesta vineri, intr-o postare pe pagina sa de socializare, conform Digi24.ro.

Noua forma a Codului Fiscal face doua precizari privind nu numai bitcoin-ul, ci, in general, monedele virtuale.

Prevederea largeste categoria veniturilor din alte surse prin includerea celor din transferul de moneda virtuala. Apoi se arata cum se face impozitarea. „Castigului din transferul de moneda virtuala in cazul veniturilor prevazute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferenta pozitiva intre pretul de vanzare si pretul de achizitie, inclusiv costurile directe aferente tranzactiei. Castigul sub nivelul a 200 lei/tranzactie nu se impoziteaza cu conditia ca totalul castigurilor intr-un an fiscal sa nu depaseasca nivelul de 600 lei”, arata noile prevederi.

Citeste si:
Criptomonede in loc de bani: ce planuri are Akon pentru orasul "lui"
Criptomonede in loc de bani:...
Sursa foto: Alexander Kirch / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri