Euroins cumpara subsidiarele asiguratorului Ergo din Romania, Cehia si Belarus

Euroins Insurance, grupul financiar detinut de Eurohold Bulgaria si care controleaza Euroins Romania, a convenit sa preia patru companii de asigurari din trei tari europene - Romania, Cehia si Belarus. Toate companiile ce vor fi achizitionate sunt subsidiare ale asiguratorului german Ergo, unul dintre marile grupuri de asigurari din Europa, parte a concernului Munich Re.

Euroins anunta ca va achizitiona companiile subsidiare ale Ergo din Romania si Cehia - asigurari de viata, respectiv generale - precum si compania de asigurari generale din Belarus. Cele doua parti au semnat deja acordurile de achizitie si tranzactia va fi finalizata dupa obtinerea aprobarilor din partea autoritatile de reglementare. In baza termenilor acordului, Euroins va achizitiona toate actiunile detinute de Ergo in aceste companii, inclusiv contractele de munca ale angajatiilor, portofoliul de clienti si sistemele IT. Venitul din prime al celor patru companii a insumat 72 de milioane de euro in 2017.

Potrivit unor surse din piata, tranzactia s-ar situa in jurul valorii de 10 de milioane de euro. Ergo este prezenta in Romania cu doua companii, Ergo Asigurari si Ergo Asigurari de Viata, iar valoarea subscrierilor acestora constituie o pondere de sub 5% din piata de asigurari. Cu mai putin de un an in urma, Euroins a achizitionat tot de la Ergo compania de asigurari de calatorie ERV Ucraina. Partile au convenit asupra cooperarii incluzand transferul de know-how si posibilitatea de a oferi produse co-branded.

Dupa finalizarea acestei tranzactii, Euroins va detine operatiuni in unsprezece tari europene, inclusiv propriile subsidiare din sapte dintre acestea: Bulgaria, Romania, Macedonia de Nord, Ucraina, Georgia, Cehia si Belarus.

"Achizitia subsidiarelor Ergo din Romania, Cehia si Belarus se potriveste perfect cu strategia noastra de a ne extinde pe piata din Europa centrala si de Est (CEE) si Comunitatea Statelor Independente (CIS), care au un potential urias de crestere, si in acelasi timp ne diversifica portofoliul de produse", a declarat Jeroen van Leeuwen, chief operating officer al EIG.

Citeste si:
AutoCar, a opta companie care cere falimentul Euroins. Ce spune...
AutoCar, a opta companie care...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Sursa foto: Atstock Productions / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri