Fondurile de pensii din Pilonul II primesc o pasuire de la Guvern pentru majorarea capitalului social, pana la 31 mai 2019. In plus, potrivit proiectului de modificare a OUG 114, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, se amana si obligatia de majorare de capital prevazuta anterior pentru data de 1 iunie 2019, pentru 31 decembrie 2019.

“In vederea reducerii impactului negativ asupra stabilitatii financiare a administratorilor de fonduri de pensii, se impune suspendarea aplicarii reglementarilor privind cerintele de capital ale administratorilor fondurilor de pensii”, se arata in proiectul citat.

Aplicarea art. 60 alin. (1) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 482 din 18 iulie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se suspenda pana la data de 31 mai 2019.

Pe perioada suspendarii prevazuta la alin. (1), capitalul social minim necesar pentru administrarea unui fond de pensii este echivalentul in lei, calculat la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei la data constituirii, al sumei de 4 milioane euro.

“Obligatiile suplimentare de capital social minim prevazute la art. 60 alin. (1) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 iunie 2019, se varsa pana la data de 31 decembrie 2019”, se precizeaza in document.

Potrivit OUG 114, administratorii din Pilonul II sunt obligati sa isi majoreze semnificativ capitalul social, jumatate pana la 30 iunie 2019 si restul pana la finalul acestui an.

In plus, din aceasta luna, participantii la Pilonul II pot opta pentru sistarea contributiilor si directionarea acestora catre pilonul de stat, daca au contribuit cel putin 5 ani in acest sistem.

Totodata, angajatii din constructii sunt scutiti, pe o perioada de 10 ani, de contributia la Pilonul II. In acest fel, fondurile din sistem risca sa piarda un numar semnificativ de contributori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri