Modificarea OUG 114: Schimbari nesemnificative pentru Pilonul II

Fondurile de pensii din Pilonul II primesc o pasuire de la Guvern pentru majorarea capitalului social, pana la 31 mai 2019. In plus, potrivit proiectului de modificare a OUG 114, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, se amana si obligatia de majorare de capital prevazuta anterior pentru data de 1 iunie 2019, pentru 31 decembrie 2019.

“In vederea reducerii impactului negativ asupra stabilitatii financiare a administratorilor de fonduri de pensii, se impune suspendarea aplicarii reglementarilor privind cerintele de capital ale administratorilor fondurilor de pensii”, se arata in proiectul citat.

Aplicarea art. 60 alin. (1) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 482 din 18 iulie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se suspenda pana la data de 31 mai 2019.

Pe perioada suspendarii prevazuta la alin. (1), capitalul social minim necesar pentru administrarea unui fond de pensii este echivalentul in lei, calculat la cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei la data constituirii, al sumei de 4 milioane euro.

“Obligatiile suplimentare de capital social minim prevazute la art. 60 alin. (1) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu data de 1 iunie 2019, se varsa pana la data de 31 decembrie 2019”, se precizeaza in document.

Citeste si:
Datoriile companiilor de stat au ajuns la 6% din PIB.Unde se duc banii
Datoriile companiilor de stat...

Potrivit OUG 114, administratorii din Pilonul II sunt obligati sa isi majoreze semnificativ capitalul social, jumatate pana la 30 iunie 2019 si restul pana la finalul acestui an.

In plus, din aceasta luna, participantii la Pilonul II pot opta pentru sistarea contributiilor si directionarea acestora catre pilonul de stat, daca au contribuit cel putin 5 ani in acest sistem.

Totodata, angajatii din constructii sunt scutiti, pe o perioada de 10 ani, de contributia la Pilonul II. In acest fel, fondurile din sistem risca sa piarda un numar semnificativ de contributori.

Citeste si:
Managerii de bani nu cred ca Ordonanta Taxelor mai poate sa revina
Administratorii de bani:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UniCredit Consumer Financing taie dobânda la creditele semnate electronic
Setari Cookie-uri