Presedintele social-democratilor, Viorica Dancila, a anuntat, luni, ca PSD il sustine pe Mugur Isarescu pentru functia de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei.

"Este important si bineinteles guvernatorul, dar si modul in care s-a lucrat de aceasta data, in functie de ponderea in Parlament a fiecarui partid politic. (...) O sa avem o abordare foarte corecta si acest lucru se reflecta in numarul de locuri pe care il are fiecare grup in Parlamentul Romaniei. Da, sustinerea este pentru Mugur Isarescu. In acelasi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator si un post in executiv. Florin Georgescu si Leonardo Badea sunt propunerile PSD", a declarat Viorica Dancila, la Palatul Parlamentului, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, potrivit Agerpres.

Intrebata despre situatia de la ASF, premierul a aratat ca se va discuta. "O sa discutam acest lucru, o sa vorbim in Comitetul Executiv National, voi cere parerea colegilor", a spus Viorica Dancila.

In ceea ce priveste revizuirea Constitutiei, Viorica Dancila a aratat ca va fi depusa o initiativa legislativa din partea coalitiei PSD - ALDE, care va cuprinde in primul rand cele doua intrebari care au existat la referendumul din 26 mai.

"Acestea sunt importante, pentru ca am vazut care este vointa cetatenilor si vrem sa tinem cont de votul din 26 mai. (...) Astazi va fi depusa (initiativa - n.r.), am discutat despre acest lucru. Am discutat si despre votul in diaspora, avem trei variante, speram sa fie imbratisate si de cei care isi doresc ca intr-adevar in afara granitelor tarii sa se voteze", a adaugat liderul PSD.

Citeste si:
Mugur Isarescu ar mai putea obtine un mandat la BNR! Cine il sustine?
Surse G4Media: Isarescu are...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Discutii aprinse: Robert Negoita si Serban Nicolae, sanctionati de PSD