In cursul lunii iunie Otto Broker si i-Asigurare.ro au semnat un acord, in urma caruia i-Asigurare va coopta brokerul in structura de asociati si are ca obiectiv sa creasca ritmul de dezvoltare a companiei. Tranzactia se va finaliza in urmatoarele saptamani, iar operatiunile in noua structura de colaborare au inceput in 10 iulie 2019.

Desi cele doua companii isi unesc fortele, "vor functiona in continuare independent: i-Asigurare se va concentra pe solutii digitale in asigurari, iar Otto Broker isi va continua strategia de dezvoltare click & mortar, care presupune o experienta unitara pentru clienti in interactiunile cu compania, pe orice canal", potrivit unui comunicat al Otto Broker.

i-Asigurare a lansat prima aplicatie de asigurari disponibila pe telefonul mobil, cu ajutorul careia utilizatorii pot calcula tarife si comanda asigurari de pe orice device iOS sau Android. Serviciul a devenit si aplicatie partenera Vodafone.

Tranzactia cu Otto Broker aduce si relansarea i-Asigurare intr-o noua forma, cu servicii extinse. Aplicatia i-Asigurare va permite utilizatorilor sa compare tarife si sa incheie polite de asigurare pentru locuinta, masina, calatorie sau bicicleta, direct, prin plata online cu card bancar.

Retail jobs

Victor Sraer: Putem sa contribuim la dublarea business-ului i-Asigurare

Practic, cele doua companii isi pun impreuna solutiile tehnologice dezvoltate in ultimii ani. Platforma Otto Broker pune la dispozitie un motor de integrari si comparatoare de produse de asigurari, iar i-Asigurare ofera modalitati de accesare a acestor produse, online si, mai ales, pe un terminal mobil.

"Am facut aceasta tranzactie pentru ca vrem sa investim in solutii digitale care aduc valoare pentru clienti, atat pe canale proprii ale companiei cat si in parteneriate care pot fructifica platformatehnologica dezvoltata de noi. Impreuna cu partenerii din i-Asigurare punem in slujba clientilor cateva ingrediente esentiale: abilitatile tehnice de exceptie ale furnizorului software i-Asigurare, experienta noastra in asigurari si tehnologie dedicata industriei, coroborate cu deschiderea spre inovatie care caracterizeaza ambele companii. Putem sa contribuim cel putin la dublarea business-ului i-Asigurare in urmatorii doi ani", a declarat Victor Sraer (foto), managing partner Otto Broker.

Citeste si:
Un fond de pensii din Zimbabwe investește în vaci, din cauza inflației
Un fond de pensii din...

i-Asigurare a intermediat in primele 6 luni ale anului cca. 1,4 milioane de lei, iar in cursul anului 2018 volumul de prime intermediate a fost de cca. 2,5 milioane de lei. Otto Broker a intermediat, in primul semestru din 2019, prime de asigurare in valoare de aproximativ 33 milioane de lei, iar in cursul anului 2018 nivelul a fost de aproape 63 milioane de lei.

i-Asigurare a fost dezvoltata ca parte a grupului i-Tom si a devenit ulterior un business de sine statator. i-Tom, care este fondat de antreprenorii Valeriu Filip, Andrei Gogan si Andi Aparaschivei, ofera servicii de dezvoltare software si detine mai multe produse software proprii. Otto Broker de Asigurare este cel mai important broker de asigurari retail in centrele comerciale din Romania, iar prin divizia sa corporate este membru al ICBA, retea globala de brokeri cu specializare in asigurarile de credit comercial si solutii de finantare alternativa.

Citeste si:
VIDEO City Grill: Criza ne-a pus în pielea turistului aflat în fața...
City Grill: Criza ne-a pus în...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri