20 August 2019

Miliarde de dolari continua sa curga la nivel global catre noii jucatori din sistemul financiar: cat au primit anul acesta si de la cine



Investitorii continua sa pompeze sume importante in industria FinTech la nivel global, dovada fiind cifrele din raportul CB Insights referitoare la evolutia acestui sector in cel de-al doilea trimestru din 2019.


Peste 8,3 miliarde de dolari au adunat jucatorii din industria FinTech de la investitori in cel de-al doilea trimestru al acestui an, cu peste 1,5 miliarde dolari mai mult decat in primele 3 luni din 2019. Finantarea a fost puternic alimentata de cele 25 de runde a caror valoare a depasit 100 de milioane de dolari, majoritatea mergand catre startup-uri FinTech aflate in stadii avansate de dezvoltare, respectiv Serie D si Serie E+.

sursa foto: Raport CB Insights

Per total, in primele 6 luni ale acestui an, valoarea investitiilor facute in jucatorii din Europa (1,55 miliarde de dolari) a fost mai mare decat cea a investitiilor orientate catre Asia(1,094 miliarde de dolari), continent unde gigantul Ant Financial, parte a grupului Alibaba, ridica singur 14 miliarde de dolari de la investitori in trimestrul 2 al anului trecut.

In ceea ce priveste numarul tranzactiilor, acesta a fost mai mic in cel de-al doilea trimestru din acest an, comparativ cu anteriorul, respectiv 367 versus 471. Per total, in primele 6 luni ale acestui an, valoarea totala a investitilor in sectorul FinTech s-a ridicat la 15,1 miliarde de dolari.

O "herghelie" de unicorni: 48 de startup-uri sunt evaluate la peste 1 miliard de dolari

Numarul startup-urilor FinTech intrate in categoria "Unicornilor", business-uri a caror valoare a depasit 1 miliard de dolari, a ajunst la 48, 7 dintre ele ajungand pe lista in urma evolutiilor din cel de-al doilea trimestru al acestui an.

sursa foto: Raport CB Insights

Dintre jucatorii prezentati in raportul CB Insights, pe piata din Romania se regasesc nume precum:

  • Revolut (peste 6 milioane de utilizatori la nivel global si o evaluare de 1,7 miliarde de dolari)
  • TransferWise ( peste 4 milioane de utilizatori la nivel global si o evaluare de 3,5 miliarde de dolari)
  • Monese (peste 1 milion de clienti la nivel global)

Printre fondurile de investitii care si-au manifestat cel mai mare interes pentru industria FinTech in ultimul an (Q2 2018 - Q2 2019) se numara 500startups, a16z, Ribbit Capital, Accel, Salesforce ventures. QED Investors si flourish.



Citeste si