FinTech-ul britanic Monese va lansa in urmatoarele saptamani conturile IBAN in RON, ca urmare a unui parteneriat cu bancile locale. Aceasta mutare le va permite utilizatorilor romani sa isi primeasca salariile in lei direct in contul Monese, lucru pe care rivalul Revolut l-a anuntat in 2018, dar care nu a fost pus in practica pana la acest moment.

Cu operatiuni in 31 de tari, FinTech-ul Monese ofera prin intermediul unei aplicatii de Mobile Banking un cont curent utilizatorilor care au instalata aplicatia. Monese are 250.000 de utilizatori romani, majoritatea fiind imigranti care au plecat din Romania in cautarea unui viitor mai bun. Business-ul a devenit popular, in primul rand, printre imigrantii ajunsi in Anglia deoarece le ofera posibilitatea de a-si deschide un cont chiar daca sunt nebancarizati. In cazul acestor tipuri de clienti, Monese le ofera posibilitatea de alimentare a conturilor cu cash la peste 40.000 de locatii din Anglia, avand parteneriate cu PayPoint si cu posta engleza.

Lansarea conturilor IBAN in RON, pe care Norris Koppel, CEO si fondator Monese, a anuntat-o pe scena evenimentului Future Banking FinTech Edition, va avea loc in urmatoarele saptamani.

"Lansarea propriu-zisa va avea loc peste cateva saptamani si le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a avea IBAN-uri in RON. Totul va functiona gratis, pe telefonul mobil al utilizatorilor(..) La nivelul intregului portofoliu de 1,5 milioane de conturi, 70% din venituri incarcate in platforma vin din salarii", a precizat Norris Koppel in cadrul conferintei Future Banking FinTech Edition.

La inceputul lunii iulie, Monese a incheiat un parteneriat cu gigantul american de plati PayPal, cu ajutorul caruia isi doreste sa atace piata din Statele Unite ale Americii. PayPal este si unul dintre investitorii care au contribuit la runda Serie B atrasa de Monese, in valoare de 60 de milioane de dolari, in septembrie anul trecut. In total, Monese a primit investitii totale de 100 de milioane de dolari, precizeaza Norris Koppel.

Evenimentul Future Banking FinTech Edition, in cadrul caruia a fost lansata Prima Harta a FinTech-urilor din Romania, pe care o puteti descarca de aici, este sustinut de.

  • FinTech Evanghelist - Mastercard Romania
  • FinTech Enablers - George inovatie BCR, European Fund For Southeast Europe si Banca Transilvania
  • FinTech Enthusiasis - Smart Fintech powered by ITSmartSystems, Ebury si Filip & Company
  • Supported By - IHC, FINQware si FinTech Camp

Foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri