Actiunile Bancii Transilvania au fost si in aceasta saptamana cele mai lichide titluri pe Bursa de la Bucuresti, generand tranzactii de peste 31,49 de milioane de lei, urmate de actiunile BRD-Groupe Societe Generale, cu schimburi de 17,63 milioane de lei si de cele ale OMV Petrom, cu 14,59 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul bursei.

In topul celor mai bune evolutii bursiere ale saptamanii 2 - 6 decembrie se afla Societatea de Constructii Napoca, cu un avans de 36,67% al pretului actiunilor, Artego SA - plus 6,12% si Sinteza SA - plus 5,67%., conform Agerpres.ro.

Pe de alta parte, cele mai slabe evolutii au fost consemnate de actiunile Uztel SA, care s-au depreciat cu 14,77%, Casa de Bucovina-Club de Munte - minus 7,21% si Turism Felix SA - minus 6,42%.

Valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni derulate in ultima saptamana pe Bursa de la Bucuresti s-a diminuat de peste doua ori, de la 240,55 milioane de lei in perioada 25-29 noiembrie, la 114,42 milioane de lei in prezent, dar capitalizarea pietei a depasit vineri 178,46 miliarde lei.

Cea mai buna zi de tranzactionare a fost joi, 5 decembrie, cand rulajul a depasit a ajuns la 29,8 milioane de lei, iar cea mai slaba zi a fost vineri, 6 decembrie, cand tranzactiile cu actiuni au fost de numai de 15,43 milioane de lei.

Pe segmentul principal al Bursei de la Bucuresti sunt 83 de societati emitente si 28 de intermediari, iar valoarea totala a tranzactiilor derulate de la inceputul anului a depasit 9,27 miliarde de lei cu o medie zilnica de tranzactionare de 39,31 milioane lei.

De la inceputul acestui an, pe toate pietele administrate de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au fost realizate 549.209 tranzactii, in valoare totala de 10,44 miliarde de lei, media zilnica de tranzactionare fiind de 44,24 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri