OTP Bank România și-a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2019: cum arată cifrele

OTP Bank România a înregistrat un profit de 92 de milioane de lei in 2019, cu 65% mai mult față de anul trecut, potrivit raportului publicat la Budapesta, raport ce nu include și taxa pe active bancare în valoare de 5,4 milioane de lei.

De asemenea, banca a raportat o creștere de 17% a profitului operațional de la an la an, în urma avansului cu 22% a veniturilor totale și a creșterii cu 25% a costurilor de exploatare. Acest lucru este în directă corelație cu strategia de dezvoltare a băncii, având în vedere costurile de personal mai mari, determinate de majorarea numărului de angajați cu 18%.

Activitatea comercială s-a intensificat în mod semnificativ, în linie cu strategia de creștere organică a băncii. Astfel, volumul de credite ipotecare noi a crescut cu 74% de la an la an, în timp ce soldul creditelor de nevoi personale a avansat cu 15%.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 23% de la an la an, susținut de o cerere solidă pentru creditele ipotecare și pentru segmentul corporate. În 2019, activitatea de retail și segmentul corporate au înregistrat un avans similar, de 19%, de la an la an. Totalul activelor băncii a atins 13,8 miliarde lei în 2019.

În ceea ce privește calitatea creditelor, volumul creditelor neperformante (DPD90+), ajustat la cursul de schimb valutar, a crescut cu 116 milioane lei, față de scăderea de 29 milioane lei înregistrată în anul 2018.

Costurile totale de risc s-au redus cu 4% de la an la an, în condițiile în care provizioanele privind creditele au scăzut cu 36%. Nivelul înregistrat de costurile cu alte provizioane a fost afectat negativ în 2019, în urma unei operațiuni din trimestrul trei: compania de Factoring din România, OTP Factoring SRL (care este prezentată ca parte din activitatea operațională a OTP Bank România), a realizat majorări de capital pentru filialele sale cu capitaluri proprii negative. În consecință, pentru că aceste subsidiare nu făceau parte din aria de consolidare a Grupului, în rezultatele OTP Bank

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri