"Raiffeisen Bank a acționat cu responsabilitate din primul moment al instaurării acestei crize în România, protejându-și angajații și clienții de răspândirea virusului, cât a putut de bine. O altă preocupare importantă a băncii a fost să susțînă clienții, partenerii, furnizorii și statul în această perioada dificilă. Astfel, Raiffeisen Bank a urgentat toate plățile pe care le avea de făcut pentru parteneri, furnizori și stat.", se arată într-un comunicat al băncii.

În plus, Raiffeisen Bank a făcut plăti de aproximativ 85 milioane de lei în martie 2020 (cu 12% mai mari decât în martie 2019) către toți furnizorii și partenerii săi, companii în mare parte locale, cu operațiuni în România. Dintre acestea 33 milioane de lei (aproape 40%) reprezintă plăti înainte de scadență. În anul 2019, Raiffeisen Bank a plătit pentru 3350 de parteneri și furnizori în jur de 720 de milioane de lei.

În condițiile în care toată populația face eforturi să respecte regulile pentru a preveni răspândirea virusului, activitatea unor companii este afectată în mai mare măsură și din acest punct de vedere măsurile de amânare la plata impozitelor, luate de Guvern, sunt justificate. În context, cred că toate companiile care pot plăti la timp taxele și impozitele trebuie să o facă”, a spus Steven van Groningen, președinte și CEO Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,2 milioane de persoane fizice, peste 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Totodată, banca are o rețea de 800 ATM-uri, 300 mașini multifuncționale (MFM-uri) și 22.000 de POS-uri.

Citeste si:
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și...
Alpha Bank lansează plățile...

Sursa foto: Dan Rentea_Shutterstock