Detalierea masurilor BT pentru clientii persoane fizice:

  • Banca Transilvania oferă clienților afectați posibilitatea amânării ratelor pentru maxim 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.
  • Perioada de creditare va fi prelungită cu o perioada egală cu durata suspendării obligațiilor de plată.
  • Pentru creditele cu garanții imobiliare, dobânda acumulată în perioada de amânare va fi recuperată în maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulată nu va fi purtătoare de dobândă, conform Ordonanței de urgență.
  • Pentru creditele de nevoi personale, dobânzile acumulate vor fi reeșalonate până la finalul noii maturități – prelungite – a creditului, BT alegând ca și pentru aceste sume să aplice o rată a dobânzii egală cu 0%. Măsura este suplimentară cerințelor legale aprobate de către Stat.
  • În plus, banca va derula în paralel și un program propriu, prin același mecanism, și pentru clienții care nu se încadrează în mod expres în prevederile OUG și care nu au restanțe mai vechi de 1 martie anul curent, dar nu le-au putut achita din cauză că au fost afectați de actualul context. De asemenea, banca menține perioada de grație oferită la cardurile de credit, până la 25 mai 2020, asa cum a fost anunțat în 14 martie.

Citește și ING Bank anunță noua modalitate prin care clienții își pot amâna ratele
Care este primul pas pe care trebuie să îl facă clienții:

Pentru a beneficia de măsurile BT, clienţii trebuie să depună o solicitare în decurs de cel mult 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență, adică până în 14 mai 2020. Clienții băncii care au apelat deja la o formă de susținere BT pot să solicite amânarea în baza Ordonanței, caz în care li se va sista facilitatea curentă și vor fi înrolați în noul program cu data noii cereri.

Cum pot solicita clientii amanarea ratelor:

Prin aplicatia BT Visual Help (apel la 0264 30 80 00 – accesarea linkului primit prin SMS - accesarea aplicatiei/optiune amanare rate), dupa care clientii sunt contactati telefonic de banca. Telefonic, la 0264 30 80 28 (echipa Customer Care BT).